Companii

ZF a premiat cele mai performante companii din Moldova, după rata de creştere a afacerilor în ultimii doi ani

Autor: Mediafax

17.11.2011, 16:40 272

Ziarul Financiar, Enterprise Investors şi BCR, cu sprijinul Asociaţiei Triple Helix, au premiat joi opt companii din zona Moldovei, din domeniul construcţiilor, textilelor, distribuţiei şi industriei alimentare, pentru cele mai mari rate de creştere ale afacerilor în ultimii doi ani.

Premiile au fost oferite în cadrul evenimentului "Campioni în business", organizat la Iaşi.

În Moldova, cele mai mari creşteri în privinţa cifrei de afaceri le-au înregistrat firmele de construcţii GEPROCON Iaşi, Construcţii Hidrotehnice Iaşi, Con Bucovina Suceava, firma de distribuţie medicamente Farma Rod Iaşi, producătorul de scaune auto pentru copii TE-ROX PROD Paşcani, firma Salbac din cadrul grupului Agricola Bacău, compania de distribuţie Racricom Galaţi şi Racova Vaslui, controlată de Adrian Porumboiu.

Cele mai bune rezultate au fost înregistrate de Farma Rod Iaşi, care în ultimii doi ani a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri anuală de 255%. Firma numără zece angajaţi şi a avut în 2010 afaceri de 33,8 milioane de lei, fiind condusă de un tânăr ieşean, proaspăt absolvent al Facultăţii de Farmacie.

Rezultate la fel de bune au fost obţinute de TE-ROX PROD Paşcani, condusă de Doina Cepariu, cu o cifră de afaceri de 80,8 milioane de lei anul trecut. Cifra de afaceri a firmei a crescut în medie cu 123% în ultimii doi ani.

"Au fost selectate companiile profitabile, nu firmele de apartament. Ne-am uitat la cifra de afaceri, creşterile medii la firmele premiate fiind de 100% anual. E adevărat că în Moldova sunt mai puţine companii cu creşteri importante, mai ales pe zona industriilor cu valoare adăugată mare. Lipsa infrastructurii în Moldova poate fi una dintre cauze", a declarat Sorin Pîslaru, redactor-şef al Ziarului Financiar.

El a spus că autorităţile ar trebui presate, astfel încât proiectele de infrastructură să ajungă pe masa guvernului.

Clasamentul celor mai dinamici antreprenori a luat în calcul aproape 3.400 de companii din toată ţara conduse de antrepenori independenţi şi care au avut anul trecut o cifră de afaceri cumulată de aproape 100 de miliarde de euro şi peste 950.000 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO