Companii

ZF Agropower. „Un kilogram de carne se vinde cu acelaşi preţ ca un kilogram de biscuiţi. Vindem carnea de vită între 1 şi 5,3 lei/kg în viu, iar carnea de viţel între 6 şi 9 lei/kg, sub costul de producţie“

Ioji Zifceak, acţionar al Maxagro Leonard Gonciulea, director economic în cadrul Maxagro

Ioji Zifceak, acţionar al Maxagro Leonard Gonciulea, director economic în cadrul Maxagro

Autor: Florentina Niţu

11.05.2021, 00:07 2442

Preţul cărnii de vită în viu ajunge la maximum 5,3 lei/kg şi al cărnii de viţel la maximum 9 lei/kg spun producătorii, sub costul de producţie, a afirmat Ioji Zifceak, acţionar al Maxagro, o fermă de vaci de lapte din judeţul Timiş, cu peste 1.100 de capete. El a fost prezent în cadrul emisiunii ZF Agropower, un proiect susţinut de Banca Transilvania, Microsoft şi Penny.

„Avem probleme grave cu vânzarea cărnii, căci un kilogram de carne de vită are acelaşi preţ ca un kilogram de biscuiţi. Vindem carnea de vită între 1 şi 5,3 lei/kg în viu, iar carnea de viţel între 6 şi 9 lei/kg, sub costul de producţie. Consider că trebuie să fie echitabil, motiv pentru care nu vindem acum“, a spus Ioji Zifceak.

Compania Maxagro creşte vaci din rasa Holstein, rasă de vaci de lapte, ci nu de carne, iar preţul de vânzare pentru carnea de vită este cel acordat pentru vacile reformă (efectiv îmbătrânit). În Mega Image, un kilogram de carne de vită porneşte de la 27 de lei, conform datelor de pe site-ul companiei.

Ioji Zifceak crede că producătorii de carne ar trebui să investească în procesare şi afirmă că Maxagro ia în calcul investiţia într-un abator până la sfârşitul acestui an sau anul viitor pentru a vinde carne de vită în carcasă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO