Companii

ZF Agropower. Producătorii de fructe de pădure: Diversificaţi producţia, trebuie să ai un venit continuu

ZF Agropower. Producătorii de fructe de pădure:...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.08.2022, 00:08 266

Producătorii de fructe de pădure spun că în acest domeniu este nevoie de multă muncă, nu poţi face profit peste noapte şi, în plus, subliniază faptul că nu este bine să te concentrezi pe un singur tip de cultură pentru că poţi ajunge în imposibilitatea de a-ţi culege şi vinde toată producţia.

„Diversificaţi portofoliul. V-ar scăpa de foarte multe lucruri, de supraproducţie şi pierderea unei părţi din producţie prin faptul că nu o puteţi vinde“, a spus în cadrul emisiunii ZF Agropower Paul Căpuşan, fondatorul Delicium, Jams and Syrup din judeţul Cluj.

Tot pe o producţie diversificată a pariat şi Continental Berries din judeţul Hundoara, care cultivă pe o suprafaţă de 23 de hectare mure, căpşune şi zmeură.

„Pentru anul viitor vrem să diversificăm oferta şi să plantăm şi 7 hectare de afini (...). În cazul nostru, de la 4 hectare putem spune că avem profit“, a spus Ana-Maria Neculai, CEO şi fondator al Continental Berries.

Pe de altă parte, Raluca Oancea, fondatoarea Afinero, un mic producător de afine din jud. Braşov, spune că îşi doreşte să menţină afacerea la un nivel mic, şi să ajungă de la 1,5 hectare cât are în prezent la 4 hectare.

„În agricultură nu te poţi aştepta la profituri peste noapte”, a spus ea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO