Companii

ZF Antreprenorii României. Cei mai mari zece antreprenori din Sălaj rulează afaceri de 500 mil. lei anual

ZF Antreprenorii României. Cei mai mari zece...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

01.11.2016, 00:07 914

Primele zece companii cu capital privat românesc din judeţul Sălaj au avut anul trecut o cifră de afaceri de 573 mil. lei, reprezentând 8% din rulajul tuturor firmelor din judeţul din nord-vestul României, conform unei analize a ZF.

Puterea redusă a antreprenorilor din Sălaj se vede în cifra de afaceri, dar şi în numărul de angajaţi al acestora. Nicio companie românească nu trece pragul de 100 de milioane de lei business anual, iar niciun antreprenor român din top zece nu are mai mult de 300 de angajaţi în firmă. În plus, primii zece antreprenori din Sălaj au un business cumulat de trei ori mai mic decât cea mai mare companie din judeţ - Silcotub ( deţinută de italienii de la Tenaris), care anul trecut a avut o cifră de afaceri de 1,7 miliarde de lei, conform mfinante.ro.

ZF împreună cu Banca Transilvania organizează pe 2 no­iembrie la Baia Mare conferinţa „Capitalul privat românesc - o şansă pentru dezvoltarea economică a României“, unde se vor dezbate problemele şi oportunităţile de creştere ale capitalului autohton din judeţele Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Aceasta este a douăsprezecea oprire a proiectului ZF Antreprenorii României, după Timişoara, Sibiu, Piteşti, Braşov, Iaşi, Craiova, Alba Iulia, Constanţa, Cluj-Napoca, Oradea şi Galaţi. Iniţiativa ZF va continua la Bucureşti (18 noiembrie).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO