Companii

ZF Antreprenorii României. Producătorii de mobilă Aramis şi Taparo, cele mai mari companii româneşti din Maramureş. Şefii celor mai mari doi exportatori de mobilă vin la conferinţa ZF de la Baia Mare

ZF Antreprenorii României. Producătorii de mobilă...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

31.10.2016, 00:07 1154

Aramis Invest, cu afaceri de 659 mil. lei în 2015, şi Taparo, cu un rulaj de 282 mil. lei anul trecut, ocupă primele do­uă locuri în clasamentul celor mai mari companii româ­neşti din judeţul Maramureş, acolo unde capitalul autohton a reuşit să aducă mai bine de 70% din cifra de afaceri rea­lizată de toate companiile, inclusiv cele de stat şi cele cu ca­pi­tal străin.

Maramureşul este judeţul cu cele mai mari ex­por­turi de mobilă, circa 20% din livrările de mobilă ale Româ­niei plecând din judeţul din zona de nord a ţării.

Printre managerii şi oamenii de afaceri care vor analiza pro­blemele şi oportunităţile de creştere ale capitalului autoh­ton din judeţul Maramureş, dar şi din Satu Mare şi Sălaj, se află şi Ioan Iacob-Floria, director financiar (CFO) al Aramis Invest, şi Filip Ioan, asociat preşedinte al Consi­liului de Administraţie al Taparo, cele mai mari două com­panii cu acţionariat privat românesc din judeţul Maramureş, dar şi cei mai mari exportatori de mobilă. Ei vor fi prezenţi pe 2 noiembrie la Baia Mare în cadrul con­fe­rinţei „Capitalul privat românesc - o şansă pentru dez­vol­tarea economică a României“, organizată de ZF împreună cu Banca Transil­va­nia. Aceasta este a douăsprezecea oprire a proiectului ZF Antre­prenorii României, după Timişoara, Sibiu, Piteşti, Braşov, Iaşi, Craiova, Alba Iulia, Constanţa, Cluj-Napoca, Oradea şi Galaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO