Companii

ZF Antreprenorii României: ZF merge joi la Galaţi pentru antreprenorii din Moldova de sud

ZF Antreprenorii României: ZF merge joi la Galaţi...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

19.10.2016, 00:07 348
Ziarul Financiar şi Banca Transilvania organizează joi la Galaţi evenimentul „Capitalul privat românesc - o şansă pentru dezvoltarea economică a României“, în care se va discuta despre situaţia capitalului privat românesc şi măsurile necesare pentru dezvoltarea businessului autohton în judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea şi Buzău.

Potrivit unei analize a ZF, cele mai mari zece companii cu capital privat românesc din Galaţi au afaceri de 4,7 miliarde de lei, adică 23% din businessul de aproape 20 miliarde de lei realizat la nivelul judeţului. Comparativ, primii zece antreprenori din Brăila au afaceri de 1,4 miliarde de lei, adică circa 20% din businessul de 7,3 miliarde de lei de la nivelul judeţului. 

Cea mai mare companie antreprenorială din Galaţi este Arabesque, firmă controlată de familia Rapotan şi care este activă în comerţul cu produse pentru bricolaj.

În Brăila, cea mai mare companie cu acţionariat româ­nesc este transportatorul de carburanţi Comision Trade, deţinută de Eugen Cîrligea. Dacă în judeţul Galaţi mai puţin de 70% din cifra de afaceri a companiilor este adusă de firmele cu acţionariat românesc, în Brăila procentul trece de 90%, conform datelor de la Registrul Comerţului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO