Companii

ZF/BT România irigabilă. Anul agricol 2023 se arată a fi extraordinar din punctul de vedere al producţiilor de cereale, dar fermierii prevăd că va fi mai greu să vândă marfa decât în 2022. „Nu înseamnă că dacă suntem fermieri trebuie să producem grâu şi atât, ci trebuie să ştim să ne conducem firmele.“

De la deschiderea culoarului, din luna mai a anului 2022, şi până în prezent un volum de 13 mil. tone de cereale a tranzitat România, conform unei declaraţii făcute recent de Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

De la deschiderea culoarului, din luna mai a anului 2022, şi până în prezent un volum de 13 mil. tone de cereale a tranzitat România, conform unei declaraţii făcute recent de Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

Anul agricol 2023 a debutat bine pentru majoritatea fermierilor din ţară, evoluţia culturilor de grâu, rapiţă, orz şi orzoaică dându-le speranţa că acest an ar putea fi unul extraordinar, din punctul de vedere al producţiilor. Însă, marea temere este că nu vor putea să vândă marfa, nu doar că vor avea preţuri mai mici din cauza coridorului de tranzit prin România pentru cerealele din Ucraina.

„Anul 2023 se arată a fi extraordinar, cel puţin în vestul României, unde culturile sunt foarte frumoase, cum nu am văzut de mult timp şi vor fi producţii bune de grâu, rapiţă, orz, dar cred că va fi o problemă să le valorificăm“, a spus Dan Corbuţ, proprietarul companiei Romina Agroserv, care are o fermă de 3.500 de hectare în judeţul Bihor. El a făcut această afirmaţie în cadrul conferinţei România irigabilă, care a avut loc în data de 1 martie la Cluj-Napoca.

În toamna anului 2022, suprafaţa totală însămânţată cu cereale a fost de 3,32 milioane de hectare, din care 2,15 milioane de hectare cu grâu, 588.000 de hectare cu rapiţă, 349.000 de hectare cu orz şi 64.000 de hectare cu orzoaică, conform datelor de la Ministerul Agriculturii, oferite la solicitarea ZF. Suprafaţa este uşor mai mare decât cea în­s­ămânţată în anul precedent, când pentru cul­turile de toamnă producţia a fost de peste 10 milioane de tone.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO