Companii

ZF şi CEC Bank vă aşteaptă la Iaşi pentru conferinţa ZF Investiţi în România! Printre participanţii prezenţi la dezbaterea de miercuri, 22 mai, sunt Bogdan Neacşu, preşedinte al CEC Bank, Marius Persenea, COO Grupul Iulius şi rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza

ZF şi CEC Bank vă aşteaptă la Iaşi pentru...

Autor: Bogdan Alecu

20.05.2024, 00:06 197

Evenimentul va începe la ora 16.00 şi se va desfăşura la Hotelul Bellaria din Iaşi Panelul de discuţie este completat de reprezentanţi din mediul academic şi cel privat.

Miercuri 22 mai, Ziarul Financiar şi CEC Bank organizează la Iaşi conferinţa ZF Investiţi în România!, unde unii dintre cei mai importanţi finanţatori ai economiei reale se vor întâlni cu oamenii de afaceri care pun în mişcare economia locală.

Evenimentul va începe la ora 16.00 şi se va desfăşura la Hotelul Bellaria din Iaşi. Aici, invitaţii vor dezbate cele mai importante subiecte din economia românească, precum şi modul în care pot fi încurajate investiţiile companiilor care activează în România.

Cum arată eco­nomia locală în 2024? Cum facem ca economia să mear­gă mai departe în noile condiţii de piaţă? Cum arată noul model de creş­tere şi dez­voltare economică? Ce trebuie să facem pentru a rein­dus­trializa România şi pentru a readuce la viaţă mai multe ramuri ale industriei?

Acestea sunt câteva dintre temele pe care le vor dezbate oameni de afaceri precum Elena Manolache, brand manager, ATI Motors Holding, Marius Persenea, COO, Grupul Iulius sau Andrei Danilă, asociat şi administrator al firmei de IT CODE932.

Andrei Dănilă, un antreprenor din Iaşi care activează de 20 de ani în industria de IT, a lansat în urmă cu doi ani o iniţiativă, denumită „Made in Iaşi“, pe care acum are în plan să-l transforme într-un cluster, scopul proiectului fiind acela de a încuraja firmele să treacă de la dezvoltarea de produse pentru alte firme la dezvoltarea de soluţii proprii.


Proiectul ZF Investiţi în România!, realizat în parteneriat cu CEC Bank, a fost lansat în anul 2020 şi a scos până acum la iveală investiţii importante atât din partea antreprenorilor români, dar şi din partea companiilor cu capital străin.


De cealaltă parte, lista celor care finanţează economia reală este deschisă de Bogdan Neacşu, Preşedintele CEC Bank, căruia i se alătură Laura Mihai, Director, Direcţia Clienţi Mari, CEC Bank şi Gabi Pralea, Director, Directia De Administrare A Retelei Teritoriale.

Dezbaterea de la Iaşi îşi propune să fie una cuprinzătoare, iar din acest motiv panelul este completat de Profesor Universitar Doctor Liviu George Maha, rector al Universităţii Alexandru Ioan Cuza.

Anul 2023 s-a dovedit a fi unul plin de provocări, pe fondul unui context prelungit de inflaţie, respectiv dobânzi mai mari.Totuşi, antreprenorii şi companiile din România şi-au dorit în continuare să facă investiţii şi să capitalizeze noi oportunităţi, nu doar să supravieţuiască.

De la noi capacităţi de producţie sau noi linii de business şi până la investiţii în eficienţă energetică şi producţie de energie pentru autoconsum, jucătorii din economia locală au anunţat noi planuri de investiţii sau au continuat investiţiile demarate în anii anteriori.

Afluxul de finanţări provenit dinspre fondurile europene, dar şi dinspre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) rămâne încă atractiv pentru com-panii, însă accesarea fondurilor europene trebuie încurajată în continuare, mai ales în contextul în care următoarele luni ar trebui să aducă zeci de programe noi.

Proiectul ZF Investiţi în România!, realizat în parteneriat cu CEC Bank, a fost lansat în anul 2020 şi a scos până acum la iveală investiţii importante atât din partea antreprenorilor români, dar şi din partea companiilor cu capital străin.

De la interviurile la care participă primari şi oameni din administraţiile publice locale şi până la cele despre finanţări, agricultură, industrie alimentară, piaţa imobiliară sau cele despre dezvoltarea companiilor antreprenoriale, proiectul realizat de ZF şi CEC Bank pune lupa pe mecanismele care mişcă economia, dar şi pe provocările cu care se confruntă ambiţiile companiilor din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24