Companii

ZF/CEC Bank. Investiţi în România – Constanţa. Traversăm o perioadă plină de provocări. Noile oportunităţi ar putea aduce o reorientare către zona primară, adică mâncare şi energie

ZF/CEC Bank. Investiţi în România – Constanţa....

Autor: Mircea Nica

08.06.2022, 09:30 217

♦ Ramona Ivan, CEC Bank: Fondurile europene prevăd multe posibilităţi şi ele merg în paralel cu PNRR. ♦ Vonica Maniu, proprietar fermă agricolă: Am traversat o perioadă mai stabilă, dar acum este foarte dificil. ♦ Bogdan Alexandrescu, CEC Bank: Vor fi foarte mulţi bani în zona de fonduri europene.

În contextul actual al războiului din Ucraina, la care se adaugă creşterea costurilor şi dobânzile mari, noile oportunităţi de dezvoltare se vor regăsi în zona primară, adică mâncare şi energie, mai ales că sunt multe fonduri europene alocate în această zonă.

Aceasta a fost una dintre concluziile la au ajuns antreprenorii şi reprezentanţii mediului bancar prezenţi la Conferinţa ZF Investiţi în România, organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu CEC Bank, la Constanţa.

„Nu doar cu fondurile europene se pot face proiecte. Fondurile europene ne ajută, dar sunt bani neramburasbili. Se poate aplica pentru fonduri euroepene nu doar o dată. În ultimii 25 de ani, am întâlnit foarte multe companii, care indiferent cum au fost la un moment dat desenate ghidurile solicitantului, susţineau că nu se potrivesc în anumite lucruri. Se poate dezvolta un proiect în care există un grant de 50%, iar restul cu finanţare bancară. Eu recomand să creştem în etape. Să nu se facă proiecte foarte mari. Ne este mai uşor să credem în companie dacă vedem implementarea cu succes a unui proiect“, a apus Ramona Ivan, director relaţii internaţionale, CEC Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO