Companii

ZF - Cei mai mari jucători din economie. Afacerile din portul Constanţa: companiile de servicii portuare şi-au menţinut businessul profitabil şi pe creştere

ZF - Cei mai mari jucători din economie. Afacerile din...

Autor: Mirabela Tiron

07.06.2017, 00:07 834

Cinci mari operatori portuari - Constanţa South Container Terminal (DP World), Oil Terminal, North Star Shipping, Socep şi Minmental, care şi-au făcut publice rezultate financiare pe 2016 - au avut anul trecut afaceri totale de 600 mil. lei (135 mil. euro), în creştere cu 13% faţă de nivelul înregistrat cu un an în urmă, arată calculele ZF.

Companiile de servicii portuare care îşi desfăşoară activitatea în por­tul Constanţa, principala poar­tă de intrare şi ieşire a măr­furilor din România, şi-au cres­cut afacerile şi profitul anul trecut, North Star Shipping şi Minmetal din Constanţa, pre­luate de traderul american ADM, ra­portând cel mai mare avans al afacerilor, cu pes­te 20%, potrivit unei analize a ZF făcută pe ba­za datelor de la Ministerul de Finanţe. Din­tre cei care şi-au făcut publice rezultatele pe anul trecut, doar Comvex Con­stan­ţa a raportat o scădere cu 22%.

Constanţa South Contai­ner Terminal, cel mai mare terminal de containere, controlat de DP World (Dubai), a raportat o ci­fră de afaceri de 195,4 mi­lioa­ne de lei (44 milioane de euro) anul trecut, în creş­tere cu 7,4% faţă de anul anterior şi un profit net de 59,8 milioane de lei, faţă de 66,2 milioane de lei cu un an în urmă, arată datele de la Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO