Companii

ZF Cei mai mari jucători din economie. Ce s-a întâmplat cu salariile din construcţii în pandemie: unele firme le-au majorat cu până la 38%, în vreme ce altele le-au redus. Ce salarii medii sunt în firme

ANALIZĂ

ZF Cei mai mari jucători din economie. Ce s-a...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.07.2021, 00:08 590

♦ Dintre companiile respondente, producătorul de vopsele Cemacon înregistrează cel mai mare salariu, de peste 5.000 de lei, în cazul celorlalţi jucători remuneraţiile fiind cuprinse între 3.000 şi 4.800 de lei.

Între 1% şi 38% sunt procentele de creştere pe care salariile din domeniul producţiei de materiale de construcţii le-au cunoscut în cursul anului 2020 comparativ cu anul precedent, potri­vit informaţiilor transmise de companiile care au răs­puns chestionarului ZF în vederea realizării anuarului Cei mai mari jucători din economie - ediţia 2021. Sunt însă şi cazuri în care nivelul salarial s-a menţinut constant, fără nicio schimbare anul trecut, dar şi unele în care veniturile au avut de suferit, scăzând cu până la 18%.

Dintre companiile respondente, producă­to­rul de vopsele Cemacon înregistrează cel mai mare salariu, de peste 5.000 de lei, în cazul celor­lalţi jucători remuneraţiile fiind cuprinse între 3.000 şi 4.800 de lei. Salariul mediu net a ajuns, în cadrul Cemacon, la 5.426 de lei în 2020, plus 1% faţă de anul precedent, iar compania intenţionează să-l majoreze cu încă 6% în cursul acestui an, până la 5.705 lei.

„Putem menţiona ca o provocare armo­ni­za­rea eforturilor companiei pentru rularea busi­nesului de zi cu zi cu eforturile pentru im­ple­mentarea proiectelor de dezvoltare atât în zona de inovaţie de produs, cât şi în zona de îm­bu­nătăţire continuă şi creştere a perfor­man­ţei operaţionale“, spun reprezentanţii Cemacon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO