Companii

ZF Cei mai mari jucători din economie. Cei cinci mari producători de nave au depăşit afaceri de jumătate de miliard de euro în 2015

ZF Cei mai mari jucători din economie. Cei cinci mari...

Autor: Mirabela Tiron

31.05.2016, 00:00 980

În aceste şantiere lucrează peste 10.000 de oameni, constructorii de nave fiind printre cei mai mari exportatori din economia românească.

Cei mai mari cinci cons­tructori de nave activi pe piaţă, Daewoo Man­ga­lia, Vard Tulcea, Da­men Galaţi, Vard Brăila şi Şantierul Naval Constanţa, care sunt printre cei mai mari exportatori de pe piaţa locală, au finalizat cu afaceri de  620-650 de milioane de euro anul trecut, potrivit datelor transmise de companii şi estimărilor ZF.

Daewoo Mangalia nu a făcut publice rezultatele pe anul trecut, dar în 2014 avea afaceri de 914 milioane de lei. Şantierul naval Vard Tulcea a finalizat anul trecut cu afaceri de 808 milioane de lei, faţă de 580 de milioane de lei în anul anterior, potrivit ofi­cialilor companiei. În şantier lucrează 3.800 de angajaţi, fiind cel mai mare angajator din Tulcea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO