Companii

ZF Cei mai mari jucători din economie. Coca-Cola şi Pepsi au scăzut cu peste 10% în anul pandemiei, Borsec s-a menţinut, iar Aqua Carpatica a crescut cu peste 30%

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Florentina Niţu

19.06.2021, 11:20 402

Coca-Cola HBC România, lide­rul pieţei de băuturi nonalcoolice din Ro­mânia, şi Quadrant-Amroq Be­verages, producătorul mărcii de suc Pepsi, aflat pe a doua poziţie în topul celor mai mari producători de băuturi nonalcoolice, au avut, fiecare, afaceri mai mici cu 11% în 2020, arată datele din anuarul ZF Cei mai mari jucători din economie.

„Zeci de mii de clienţi încă sunt pu­ternic afectaţi de restricţiile impuse pen­tru siguranţa tuturor“, spun re­pre­zentanţii companiei Coca-Cola HBC România. Ei au răspuns la între­bările ZF cu ocazia întocmirii unei noi edi­ţii a anuarului Cei mai mari jucători din eco­­nomie. Ei mai arată că presiu­nea fi­nanciară îşi spune cuvântul, „ob­ser­văm modificări în comporta­men­tul şi alegerile pe care le fac cumpărătorii“.

Din top 10 cei mai mari jucători de pe piaţa de băuturi nonalcoolice au mai înregistrat scăderi companiile Eu­ro­pean Drinks (2,3%), producătorul Izvorul Minunii, La Fântâna (7,8%) şi Perla Harghitei (7,1%). De cealaltă parte, creşteri au avut grupul polonez Maspex, care deţine mărcile Tymbark şi Rio Bucovina şi Carpathian Springs cu brandul Aqua Carpatica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO