Companii

ZF Cele mai valoroase 100 de companii din România. Producătorul berii Ursus şi-a majorat valoarea cu 13% în 2018 şi îşi păstrează fotoliul de cel mai valoros business din sectorul berii

ZF Cele mai valoroase 100 de companii din România....

Autor: Mădălina Dediu Panaete

10.01.2020, 18:20 361

Compania are peste 1.400 de angajaţi şi deţine trei fabrici în Braşov, Timişoara, Buzău şi o microberărie în Cluj-Napoca.

Ursus Breweries, cel mai mare ju­cător de pe piaţa berii, se menţine pe po­ziţia a doua în topul celor mai valo­roase companii din industria bunurilor de larg consum, însă pierde şapte poziţii în topul general al celor mai valoroase businessuri din România, arată catalogul ZF Cele mai valoroase 100 de companii din România, apărut pe piaţă la finalul lunii noiembrie.

În 2018, Ursus Breweries a avut o cifră de afaceri de peste 1,8 miliarde de lei (397 mil. euro), în creştere cu 8% faţă de anul precedent. Ca nivel al cifrei de afa­ceri, anul 2018 a fost cel mai bun din isto­ria producătorului berilor Ursus, Timişoreana şi Ciucaş. De asemenea, şi pro­fitul net al companiei a ajuns la un nivel record. Astfel, Ursus Breweries a avut în 2018 un profit net de 175,5 mil. lei (circa 38 mil. euro), rezultat mai mare cu 11% faţă de anul anterior, arată datele de la Ministerul de Finanţe. De anul trecut, compania este condusă din funcţia de preşedinte de Dragoş Constantinescu, care a lucrat anterior pentru producătorul de ţigarate British American Tobacco, unde şi-a început cariera acum 16 ani, ocupând diverse funcţii, toate pe plan internaţional. El a plecat din România în 1998, la vârsta de 18 ani, pentru a studia în Olanda.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO