Companii

ZF Economia verde. Elena Gaspar, Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor: Fiecare român are în casă acum între 8 şi 16 baterii uzate

ZF Economia verde. Elena Gaspar, Sistemul Naţional de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

25.06.2021, 09:00 138

Jucăriile sunt electronicele care generează cele mai mari cantităţi de baterii, iar în cazul în care acestea ajung la groapa de gunoi, şi nu în centrele de colectare, impactul lor negativ asupra mediului este uriaş.

„Câteva milioane bune de baterii se aruncă anual în România. Dacă acum rugăm pe cineva să se uite câte baterii uzate are în casă, va găsi între 8 şi 16 baterii, dacă nu are copii. Dacă are copii, care au jucării, numărul este şi mai mare. Dacă suntem optimişti, 20% ajung la reciclare“, a spus Elena Gaspar, preşedintele Sistemului Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB), în cadrul emisiunii ZF Economia verde.

Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor colectează bateriile şi merge cu ele la reciclare. Populaţia ar trebui să înţeleagă cât de importantă este reciclarea bateriilor, iar în acest sens SNRB şi-a propus să extindă cât mai mult reţeaua de puncte de colectare. În 2020, cantităţile de baterii puse în piaţă au crescut cu 30%, vândute fie individual, fie în gadgeturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO