Companii

ZF Health & Pharma 2016 Răzvan Bosinceanu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Medicamente fără Prescripţie: „Încrederea pacientului în sistemul de sănătate se poate reconstrui prin informaţie transparentă“

Răzvan Bosinceanu: Ne dorim ca pacienţii să înţeleagă diferenţa între a lua un medicament, a se automedica şi a merge la medic sau farmacist pentru a primi o recomandare.

Răzvan Bosinceanu: Ne dorim ca pacienţii să înţeleagă diferenţa între a lua un medicament, a se automedica şi a merge la medic sau farmacist pentru a primi o recomandare.

Autor: Georgiana Mihalache

10.10.2016, 00:05 253

Pacienţii români îşi vor recăpăta încrederea în sistemul de sănătate în momentul în care vor primi informaţii clare şi transparente din partea medicilor şi a autorităţilor în ceea ce priveşte sectorul medical, iar înţelegerea modalităţii de administrare a medicamentelor fără prescripţie se va reflecta în creşterea calităţii vieţii pacienţilor români, potrivit lui Răzvan Bosinceanu, preşedintele Asociaţiei Române a Produ­cătorilor de Medicamente fără Prescripţie, invitat la conferinţa ZF Health & Pharma 2016.

„Încrederea pacientului în sistemul de sănătate se poate reconstrui prin informaţie şi prin educaţie. La informaţie mă refer la populaţia din România care are nevoie de informaţie clară, concisă despre sistemul de sănătate, medicamentele care li se prescriu şi despre posibilitatea de a se trata cu medica­mente fără prescripţie medicală, supli­mente şi dis­pozitive medicale de uz personal“, a spus Răzvan Bosinceanu.

Pacienţii români trebuie să fie informaţi pentru a înţelege diferenţa dintre a lua medicamente fără recomandare şi a primi un sfat al unui specialist, educaţia în acest domeniu ajutând la creşterea calităţii vieţii pacientului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO