Companii

ZF HR Trends 2016: Gadgeturile şi abonamentele la sală, beneficiile preferate de noile generaţii de angajaţi

Stelian Bogza, director comercial şi cofondator al BenefitOnline.ro, va vorbi despre benefciile preferate de angajaţii români în cadrul ZF HR Trends 2016, eveniment organizat de ZF pe 29 martie în Bucureşti.

Stelian Bogza, director comercial şi cofondator al BenefitOnline.ro, va vorbi despre benefciile preferate de angajaţii români în cadrul ZF HR Trends 2016, eveniment organizat de ZF pe 29 martie în Bucureşti.

Autor: Adelina Mihai

18.03.2016, 07:00 965

Angajaţii tineri preferă pachetele de beneficii flexibile, prin care angajatorul le oferă posibilitatea de a alege dintr-o gamă mai mare de produse, spune Stelian Bogza, director comercial şi cofondator al BenefitOnline.ro, o platformă online care le permite angajaţilor să îşi aleagă beneficiile dorite în limita bugetului oferit de angajator. 

„În 2015, cadourile pe care angajaţii şi le-au ales singuri prin intermediul platformei au constat în vacanţe în România (alese de 37% din angajaţi), transport (de­cont pentru combustibil şi trans­port în comun – 22%) şi ca­douri (32%). În categoria «ca­douri» sunt incluse atât tichetele-cadou, cât şi alte tipuri de beneficii în natură, precum produsele IT/electro­nice/gadge­turi, abona­mentele la sală sau cursuri de training care nu sunt profesio­nale“, a explicat Stelian Bogza, care administrează o plat­formă de beneficii la care au acces în prezent 20.000 de angajaţi.

În ceea ce priveşte alte bene­ficii alese de angajaţi, datele BenefitOnline.ro arată că doar 6% din angajaţii înscrişi pe plat­formă au ales pensiile private (la jumătate faţă de ponderea în­re­gistrată în anul anterior), 3% au ales cursurile profesionale (faţă de 4% din 2014) şi asigurări de să­nă­tate (doar 0,5% din angajaţi).

„O explicaţie pentru scăderea interesului pentru pensiile private o reprezintă faptul că în ultimul an am încheiat contracte cu companii care au angajaţi tineri, cu vârste de sub 30 de ani, care nu sunt atât de interesaţi de pensiile private“, a mai spus Stelian Bogza.

Ce alte beneficii preferă angajaţii, ce implicaţii fiscale au angajatorii pentru fiecare bene­ficiu oferit angajaţilor, ce modi­ficări a adus Codul fiscal în ceea ce priveşte impozitarea beneficiilor, dar şi câţi angajaţi folosesc bugetele angajatorilor pentru a merge la sală sau la saloanele de înfrumuseţare sunt doar câteva dintre subiectele pe care Stelian Bogza le va aborda în cadrul ZF HR Trends, cea de-a unsprezecea ediţie a eveni­mentului anual dedicat industriei de resurse umane organizat de ZF pe 29 martie 2016.

Printre speakerii prezenţi la eveniment se mai află Harry Meintassis, country managing partner for Advisory pentru România şi Grecia în cadrul Korn Ferry Hay Group, Elvis Popovici, recruitment director în cadrul Bitdefender, Anca Georgescu, membru în boardul Telekom şi fondator al ChangeWorks Center for Personal and Organisational Development sau Corina Licea, Country HR Manager Romania în cadrul Coca-Cola HBC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO