Companii

ZF index imobiliar: Apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti s-au mai ieftinit, dar media rămâne la peste 90.000 euro

ZF index imobiliar: Apartamentele vechi cu trei camere...

Autor: Bogdan Alecu

04.07.2018, 19:37 1616

Apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti au înregistrat în iunie o uşoară scădere faţă de luna anterioară, de 0,3% sau 250 de euro, însă continuă sprintul faţă de 2017, luna trecută fiind a doua consecutivă cu un ritm de creştere de circa 10% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit indexului imobiliar al ZF, realizat în colaborare cu Coldwell Banker pe baza ofertelor din Anunţul telefonic.

Potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară, anul 2018 ar putea fi cel mai bun an din punctul de vedere al livrărilor de locuinţe noi, însă acest fapt va depinde de ritmul cu care dezvoltatorii îşi vor respecta termenele de finalizare anunţate şi de ritmul în care se vor întocmi actele de recepţie a lucrărilor – practic înregistrarea oficială a locuinţelor finalizate. De asemenea, jucătorii din imobiliare spun că în piaţa de profil există o cerere tot mai mare pentru apartamentele cu trei camere, acestea oferind un confort superior celor cu două în cazul familiilor cu copii.

Declinul de luna trecută a fost determinat în cea mai mare măsură de scăderea preţurilor în zona 13 Septembrie, care de la o medie de 97.000 de euro în mai a ajuns la 87.000 de euro în iunie. Pe de altă parte, zona a fluctuat semnificativ în acest an, de la 93.000 de euro în ianuarie la 82.000 de euro în martie, pentru ca la sfârşitul primăverii să se apropie de 100.000 de euro. De asemenea, şi Crângaşiul se confruntă cu o situaţie similară. Preţurile au scăzut cu 5.000 de euro, la 80.000 de euro, însă acum au revenit la o valoare similară cu cea din aprilie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO