Companii

ZF Index imobiliar. Preţurile accelerează şi revin tot mai multe creşteri de două cifre an la an. Preţurile apartamentelor vechi cu 3 camere din Capitală au revenit în martie pe plus după o scădere uşoară în februarie

ZF Index imobiliar. Preţurile accelerează şi revin tot...

Autor: Bogdan Alecu

09.04.2022, 19:01 35049

Pe de altă parte, chiar şi aşa, dacă în 2021 de la an la an creşterile lunare erau de 3-5%, 2022 aduce creşteri puternice, de 8,4% în martie, după cele de 7 şi 6,6% din ianuarie şi februarie.

Preţurile apartamentelor vechi cu 3 camere din Capitală au crescut, în medie, la nivelul lunii martie 2022 cu 2.000 de euro sau 1,85% faţă de februarie, după un salt puternic înregistrat în prima lună din an, de 1.600 de euro şi o scădere de 300 de euro în februarie, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară SVN România. Deja în ultimul an preţurile se apropie tot mai mult faţă de valorile din 2009, însă rămân departe de mediile anului 2008. Comparativ cu martie 2021 creşterea este de 8,4% sau 8.350 de euro, cel mai mare ritm de creştere din ultimii ani.

„Cererea pe segmentul rezidenţial şi-a revenit semnificativ în ultimele două săptămâni comparativ cu ultima săptămână din februarie. În plus, aşteptările unor proprietari merg pe acelaşi trend de creştere de la finalul anului anterior şi este prematur în acest moment să cuantificăm potenţialele efecte negative ale contextului internaţional şi ale creşterii inflaţiei. De remarcat că procentul de creştere a preţurilor pe segmentul vechi este destul de apropiat de rata anuală a inflaţiei la nivel european, care a ajuns la 7,5% în martie, potrivit ultimilor estimări Eurostat“, a spus Andrei Sârbu, CEO al SVN România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO