Companii

ZF Index Imobiliar: Trei cartiere au înregistrat scăderi în mai, dar creşterea din Berceni a „tras“ media în sus

ZF Index Imobiliar: Trei cartiere au înregistrat...

Autor: Bogdan Alecu

07.06.2021, 15:00 28248

♦ Apartamentele din Berceni s-au scumpit cu 7.000 de euro în mai, respectiv 9%, iar cele din Crângaşi au trecut de pragul de 90.000 de euro, în timp ce locuinţele din Dristor au pierdut patru procente.

Preţurile apartamentelor vechi cu 3 camere din Capitală s-au apreciat uşor în medie în mai faţă de aprilie cu 0,1% sau 100 de euro şi cu 3% sau 2.850 de euro faţă de mai 2020, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară SVN România, pe baza datelor din Anunţul Telefonic.

„Anul 2021 va aduce o decuplare a evoluţiei preţurilor pe piaţa rezidenţială: estimăm că pe segmentul nou se va înregistra o creştere medie de aproximativ 10%, în timp ce pe segmentul vechi ar urma să se înregistreze o creştere mai redusă. În prezent, evoluţia preţurilor se menţine în zona de plus 3% - plus 4%, un procent specific unei pieţe mature“, a spus Andrei Sârbu, CEO al SVN România.

Ritmul de creştere a accelerat uşor în ultimele două luni spre trei procente, însă este departe de cel de 5% înregistrat înainte de pandemie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO