Companii

ZF Investiţi în România! - Iaşi. Antreprenorii români s-au maturizat, businessurile lor sunt acum mai reziliente, dar trebuie să creadă în ei pentru a putea obţine finanţare europeană

Conferinţa ZF Investiţi în România! a avut loc la Iaşi marţi 12 aprilie.

Conferinţa ZF Investiţi în România! a avut loc la Iaşi marţi 12 aprilie.

Autor: Mircea Nica

13.04.2022, 00:08 396

Bogdan Neacşu, CEC Bank: România a început să producă primii unicorni şi jucători regionali, lucru care spune multe despre capacitatea noastră de a ne susţine propriile afaceri Ramona Ivan, CEC Bank: Companiile trebuie să aibă proiecte prin care să se folosească de acest ajutor, de fondurile europene Marius Perşenea, IULIUS: Avem o maturitate deja pe piaţă, fiecare dintre aceste crize ne întăreşte.

Antreprenorii români s-au ma­turizat, businessurile lor sunt acum mai reziliente, dar tre­bu­ie să creadă în ei pen­tru a pu­tea obţine finan­ţare euro­pea­nă, a fost una dintre concluziile con­fe­rinţei ZF Investiţi în România!, or­ganizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu CEC Bank.

Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank, a explicat că România a început să producă primii unicorni şi jucători regionali, iar acest lucru întăreşte ideea unei maturizări în ceea ce priveşte businessurile locale.

„România a început să producă primii unicorni şi jucători regionali, care spune mul­te despre capacitatea noastră de a ne susţine pro­priile afaceri. Faţă de criza anterioară, în prezent nu experimentăm foarte multe ca­zuri de insolvenţă. Antrepre­no­rii români s-au maturizat şi businessurile lor au devenit mult mai reziliente în ultima perioadă“, a spus Bogdan Neacşu.

Odată cu maturizarea businessurilor, antreprenorii şi companiile trebuie să creadă în proiectele lor şi să aibă un partener pentru a putea obţine fondurile europene, a ex­pli­cat Ramona Ivan, director relaţii inter­naţionale în cadrul CEC Bank.

„Proiectele pentru fonduri europene tre­buie să fie ale antreprenorilor, ale compa­ni­ilor în care să se creadă. În afară de acest lu­cru, tre­buie să existe şi un partener. Pe zo­na de fon­duri europene lucrurile nu sunt atât de uşoa­re pe cât s-ar crede. În cazurile în care s-a lu­crat cu cineva alături, antrepre­no­rii au reuşit să aibă un nucleu de personal“, sus­ţine Ramona Ivan

Din punctul de vedere al antrepreno­rilor, Marius Perşenea, Chief Operating Officer (COO) IULIUS, spune că fiecare dintre crizele prin care a trecut economia locală până acum a întărit mediul de afaceri.

„Avem o maturitate deja pe piaţă, fiecare dintre ceste crize ne întăresc , ne face să înţelegem anumite aspecte mai bine şi ne permite să facem acel fine tunning. În momentul de faţă cred că trebuie să strângem rândurile, să utilizăm încrederea câştigată din ultimii zeci de ani, împreună cu partenerii noştri fianţatori şi să căutăm soluţii prentru a fixa anumiţi parametri destul de greu de cuantificat“, a explicat Marius Perşenea.

Citiţi opiniile participanţilor la conferinţă în ediţia de vineri 15 aprilie a ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO