Companii

ZF Investiţi în România! Agroland Agribusiness negociază achiziţia unei ferme vegetale şi a unui siloz, într-o investiţie estimată la 2 milioane de euro. Compania a mai investit 500.000 de euro pentru un depozit de 1.200 mp în Craiova

Un proiect ZF şi CEC Bank

Autor: Alex Ciutacu

13.06.2022, 00:05 386

Compania Agroland Agribusiness, parte a grupului Agroland, este în negocieri pentru achiziţia unei ferme şi a unui siloz, într-o investiţie estimată la 2 mil. euro, a explicat Florin Radu, director general Agroland Agribusiness, în emisiunea ZF Investiţi în România!, realizată în parteneriat cu CEC Bank.

„Ne uităm să mai achiziţionăm, avem o discuţie pentru o investiţie de 2 milioane de euro într-un siloz şi o fermă. Este vorba despre o fermă vegetală, nu foarte mare dar ne interesează mai mult capacitatea de stocare, nu pot spune mai multe pentru că nu am definitivat actele şi nu am ajuns la un acord final“.

Totodată, compania a investit deja în acest an 500.000 de euro într-un depozit de 1.200 mp din Craiova, pentru depozitarea inputurilor pe care le comercializează.

„Pentru noi este în continuare un an bun, continuăm să ne dezvoltăm foarte bine, aşa cum am promis, am crescut foarte tare echipa de vânzări, am dublat echipa şi ne-am mişcat destul de bine. Bineînţeles că recrutarea nu se poate face peste noapte, ne-am dezvoltat bine dar puteam şi mai rapid dacă mă întrebaţi pe mine“.

Florin Radu a povestit că procesele de recrutare sunt mai greoaie în contextul actual, întrucât oamenii au nevoie în primul rând de stabilitate şi nu mai sunt la fel de dispuşi să înceapă proiecte noi. Agroland Agribusiness este o companie specializată în vânzarea de inputuri pentru agricultură, iar din 2022 se axează mai mult şi pe activitatea de trading.

„Până acum nu ne-am implicat foarte tare în zona asta, dar începând din martie ne-am achiziţionat un trader de meserie cu experienţă de 12 ani în domeniu şi am început să accelerăm puţin zona asta. Estimăm că deja măcar pe schimbul de datorii o să achiziţionăm cereale, avem contracte futures, deci ştim că vom avea o activitate intensă în zona asta“.

Anul trecut a fost unul record pentru producţia de cereale din România cu circa 34 de milioane de tone produse. În ceea ce priveşte anul 2022, reprezentantul Agroland nu crede că vo mai ajunge la acest nivel.

„A plouat şi fermierii sunt mai relaxaţi, până acum au fost puţin agitaţi pentru că nu ştiau ce urmează, o secetă prelungită putea să afecteze foarte tare culturile. La ora asta premisele sunt bune, mai ales pe cultura de floarea-soarelui şi pe porumb, grâul a suferit puţin, cred că o să pierdem puţin din productivitate, dar încă stăm bine. Din punctul meu de vedere nu mai ajungem la producţia de anul trecut, au fost şi diferenţe mari de temperatură între noapte şi zi pentru o perioadă foarte lângă. Pe lângă asta, mulţi fermieri au preferat să nu mai investească în fertilizanţi de primăvară, speriaţi de preţurile foarte mari, şi-atunci normal că o să se vadă un recul în productivitate“.

Compania a raportat în T1 2022 venituri din exploatare de 15,9 mil. lei, în creştere cu 86% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru finalul anului, firma ţinteşte vânzări nete de 47,9 mil. lei şi un profit net de 3,4 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO