Companii

ZF la 20 de ani. Exerciţiu de imaginaţie pentru cei care conduc marile businessuri: România peste 20 de ani. Ce spune Jean Richard de Latour, CEO al grupului Carrefour în România

ZF la 20 de ani. Exerciţiu de imaginaţie pentru cei...
05.11.2018, 00:08 351

Gigantul francez Carrefour este prezent în România din 2001 şi are astăzi peste 300 de magazine sub mai multe formate şi afaceri ce se apropie de 2 mld. euro.

Sunt aici doar de câteva luni, aşa că ar fi o lipsă de respect din partea mea să pretind că am înţeles profund modul în care România funcţionează. Cu toate acestea, după ce am călătorit în mai multe regiuni ale ţării şi am întâlnit mulţi oameni cu diferite pregătiri profesionale, cred că România are un potenţial uriaş de creştere în zona de sud-est a Europei. Sunt încrezător că în 20 de ani ţara va fi o referinţă pentru ceea ce înseamnă agricultura modernă, producând nu doar pentru români, ci si pentru alti cetăţeni ai Uniunii Europene, exportând alimente de înaltă calitate. Astfel, vor fi impulsionate şi industriile verzi, cele care protejează mediul, să dezvolte afaceri sustenabile.

Şi, luând în considerare diverse piese din puzzle - ecosistem auto de mare capacitate, capabilităţi tehnologice puternice, îngrijorările legate de trafic - cred că România ar putea beneficia pe scară largă de adoptarea soluţiilor de mobilitate ale noii generaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO