Companii

ZF Live. Alexandru Rădulescu, managing partner, SVN România/Credit & Financial Solutions. Refinanţarea unui credit ipotecar poate duce astăzi la o scădere a ratei lunare cu câteva sute de lei, dar nu este un produs rentabil pentru toţi

Alexandru Rădulescu, managing partner, SVN România/Credit & Financial Solutions: Refinanţarea generează nişte costuri mai mici, dar totalul acestor costuri – adăugând costurile cu evaluarea, costul comision de acordare al băncii, dar şi taxele notariale  - ajunge undeva în jurul valorii de 3.000 de lei pentru un credit de 70.000 de euro. Aceste costuri trebuie amortizate în primul an de refinanţare.

Alexandru Rădulescu, managing partner, SVN România/Credit & Financial Solutions: Refinanţarea generează nişte costuri mai mici, dar totalul acestor costuri – adăugând costurile cu evaluarea, costul comision de acordare al băncii, dar şi taxele notariale - ajunge undeva în jurul valorii de 3.000 de lei pentru un credit de 70.000 de euro. Aceste costuri trebuie amortizate în primul an de refinanţare.

Autor: Mara Rolea

04.05.2022, 17:00 250

Taxele aferente unei refinanţări în valoare de 70.000 de euro sunt în jur de 3.000 de lei.

O persoană care a luat un credit ipotecar în valoare echivalentă a 100.000 de euro în 2018 (465.000 de lei) are în prezent o rată lunară de 3.433 de lei pe lună şi o perioadă rămasă de plată de 21 de ani; dacă optează pentru refinanţarea creditului ipotecar, în condiţiile unei dobânzi fixe, rata ar putea scădea la circa 2.700 de lei, arată un calcul realizat cu ajutorul platformei www.refinantare.svn.ro, dezvoltată de SVN România/Credit & Financial Solutions, companie de consultanţă în domeniul financiar-bancar.

„Dacă nu se refinanţează, rata ar ajunge în acest caz la peste 4.000 de lei lunar. Estimările noastre sunt realizate pe baza indicilor de referinţă publici, iar previziunile pe care le facem atât noi, cât şi băncile centrale ne permit să estimăm o eventuală creştere a ratei. Am mers pe un scenariu realist, iar o creştere a ratei până la finalul acestui an cu aproximativ 20% este o estimare decentă şi raţională în contextul fenomenului inflaţionist de care ne lovim cu toţii“, a spus Alexandru Rădulescu, mana­ging partner, SVN România/Credit & Finan­cial Solutions, în cadrul emisiunii ZF Live.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro