Companii

ZF LIVE. Alexandru Reff, country managing partner Deloitte: Sunt câteva judeţe care suferă foarte mult la capitolul „lideri în business“

Alexandru Reff, country managing partner Deloitte România şi Moldova:

Există multe forme prin care economia ar putea fi capitalizată suplimentar. Investiţiile străine directe reprezintă cea mai importantă sursă de capital, o sursă care a fost în contracţie după criza economică până foarte recent.

Alexandru Reff, country managing partner Deloitte România şi Moldova: Există multe forme prin care economia ar putea fi capitalizată suplimentar. Investiţiile străine directe reprezintă cea mai importantă sursă de capital, o sursă care a fost în contracţie după criza economică până foarte recent.

Autor: Ramona Cornea

26.02.2020, 19:20 178

♦ În judeţul Gorj, stocul investiţiilor străine directe este de numai 3 milioane de euro, iar cifra de afaceri totală a companiilor din judeţ este de 1,8 mld. euro, sub cea realizată de o singură companie din judeţul vecin - Dolj, unde fabrica Ford din Craiova a ajuns la un rulaj de 2,2 mld. euro, arată datele din anuarul Top 1.000 cele mai mari companii din România, realizat de ZF şi susţinut de Deloitte.

„Multiplele disparităţi analizate în Top 1.000 companii ţin de concentrarea geografică a acestor actori care însumează jumătate din economie, aproape jumătate dintre ei fiind prezenţi în Bucureşti sau în Ilfov. Sunt câteva judeţe care suferă foarte mult la capitolul „lideri în business“, a spus la ZF Live Alexandru Reff, country managing partner Deloitte România şi Moldova.

Reff arată că indicatorii cantitativi ai companiilor din România ar fi fost superiori dacă am fi fost afectaţi în mai mică măsură de un dublu deficit – cel al capitalului insuficient pentru a alimenta potenţialul real al economiei şi cel al forţei de muncă, a cărei insuficienţă, atât pe segmentul de competenţe înalte, cât şi pe cel de competenţe medii, a fost principala preocupare a executivilor în ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO