Companii

ZF Live. Dorel Niţă, imobiliare.ro: În doar trei săptămâni din martie cererea a scăzut la 30%, dar de atunci vedem o creştere graduală a cererii. Pe piaţa imobiliară din România cererea este foarte mare, circa 160.000 de cumpărători activi în marile oraşe, pe când oferta este semnificativ mai mică, adică de doar 35.000 de proprietăţi listate la vânzare

Autor: Miruna Diaconu

01.06.2020, 11:30 771

Dorel Niţă, director research la Imobiliare.ro, spune că anul 2020 a început pentru piaţa de imobiliare promităţor, fiind una dintre cele mai bune perioade, astfel că odată cu izbucnirea crizei sanitare, când incertitudinile erau foarte mari, cererea a scăzut considerabil, la 30%, în perioada 9-30 martie.

„Un început de an foarte bun, apoi a urmat momentul în care lucrurile au îngheţat, dar nu de tot. În privinţa cererii, ceea ce se vede este o scădere destul de rapidă, în doar trei săptămâni, 9-30 martie, astfel încât, dacă nivelul de dinainte de criză era la 100%, după doar trei săptămâni a ajuns la un nivel de 30%. După cele trei săptămâni de scăderi dure, vedem o creştere graduală. Avem opt săptămâni consecutive de creştere, undeva la o creştere medie de 11% a cererii. Acum suntem undeva la 60-70% din nivelul existent la începutul lunii martie. Cererea îşi revine gradual, dar mai este destul până se va atinge nivelul de cerere de la începutul lunii martie“, spune Dorel Niţă, director research la Imobiliare.ro, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO