Companii

​ZF Live. Gruia Stoica, preşedintele Grampet- GFR: Transporturile feroviare operate de noi au scăzut cu 45%, au scăzut transporturile cam din toate categoriile, dar în special transporturile pentru constructori

​ZF Live. Gruia Stoica, preşedintele Grampet- GFR:...

Autor: Miruna Diaconu

02.04.2020, 11:02 507

Gruia Stoica, preşedintele Grampet- GFR, una dintre cele mai mari companii private de transport feroviar de marfă, spune că în această perioadă transporturile feroviare ale Grampet au scăzut cu 45%.  Compania de transport feroviar are un total de 7.200 de angajaţi dintre care în această perioadă mai lucrează 6.900.

“Situaţia este destul de dramatică, transporturile feroviare au scăzut cu 45%, nu s-a mai transportat cam din toate categoriile, iar în ultima perioadă, în special, transporturile pentru constructori, adică în principal cimentul”, spune Gruia Stoica, preşedintele Grampet – GFR, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Preşedintele GFR afirmă că s-a gândit la o alternativă de a aduce marfa din China către România prin transportul feroviar, astfel încât să ajute comercianţii români care doresc să aducă marfă.

“În acest moment transporturile aeriene ajung în România în 5-7 zile, pentru că ei acum lucrează pe tipuri de huburi, se duc în alte părţi şi de acolo încearcă să trimită ori pe avion ori pe camion ceea ce îngreunează transporturile. Pe feroviar noi încercăm să aducem acest transport în jur de 15 zile.  Pe ocean este mult mai lent ajunge chiar şi în 45 de zile. Este o alternativă foarte bună pentru comercianţii români să apeleze la acest tip de transport”, spune Gruia Stoica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO