Companii

ZF Live. Ionuţ Simion, PwC România: Antreprenorii români ar trebui să-şi repatrieze veniturile pentru că impozitul este de numai 5%

ZF Live. Ionuţ Simion, PwC România: Antreprenorii...

Autor: Roxana Rosu

29.01.2016, 00:07 677

Antreprenorii români, care au preferat până acum să desfăşoare afaceri prin firme înregistrate în străinătate, ar trebuie să profite de reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5% şi să repatrieze banii, noua cotă de impozitare fiind mai mult decât rezonabilă, este de părere Ionuţ Simion, şeful firmei de audit şi consultanţă PwC România.

„Cota de 5% este un stimulent fiscal ca antreprenorii români să repatrieze banii. Eu îmi încurajez clienţii să facă această mişcare, fie

să-şi readucă resursele financiare în România, fie să le ţină în continuare afară, dar să le declare.“

Practic, este un moment foarte bun pentru transparentizarea afacerii şi a veniturilor, cu atât mai mult cu cât reducerea impozitului se aplică în paralel cu noile prevederi legate de declararea marilor averi.

Un alt plus al măsurii se referă la lipsa ca­rac­terului penal, consultantul precizând că nu a întâlnit încă niciun caz penal la o persoană care şi-a declarat din proprie iniţiativă ve­niturile.  

ANAF a intensificat în ultimii doi ani controalele pentru combaterea eva­ziunii fiscale, o măsură bună în prin­cipiu, dar care nu ar trebui să se concentreze doar pe companiile deja plătitoare de taxe şi impozite.

„Trebuie să fii neiertător cu cei care nu îşi plătesc taxele, dar să stimulezi mediul de business în acelaşi timp“, a spus Ionuţ Simion.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO