Companii

ZF Live. Model de business mic în creşterea păsărilor: cum arată sistemul de tip seră creat de doi antreprenori români şi care le permite să mute între 450 şi 600 de păsări în două-trei minute

Autor: Iulia Apostoiu

11.08.2021, 00:07 1968

Cosmina şi Şerban Dinu, fondatori ai Fermei de Păsări Păşunate din judeţul Buzău, au creat o seră mobilă de 6 metri pe 12 metri care nu are podea şi pe care o trag cu tractorul zilnic pe suprafaţă nouă de păşune pentru a le asigura astfel găinilor necesarul de hrană. 

„Este o microfermă avicolă unde creştem păsările printr-un sistem de management holistic, prin care punem foarte mare accent pe regenerarea solului şi pe starea bună a animalelor, astfel am adaptat climei şi contextului românesc un sistem de creştere a păsărilor care ne-a plăcut forte mult“, spune Cosmina Dinu. Sistemul de tip seră le permite celor doi tineri să mute 450 şi 600 de păsări în două-trei minute.

„Găinile nu pot sta mai mult de doi ani în acelaşi loc tocmai pentru a lăsa solul să se regenereze. E foarte important şi pentru schimbările climatice care captează mai mult carbonul, în felul acesta calitatea solului creşte foarte mult“. 

Cosmina Dinu este  specialist în politici şi management de mediu, iar Şerban Dinu în IT, iar ferma dezvoltată de ei a devenit operaţională în iunie 2020. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO