Companii

ZF LIVE. Radu Mircescu, Downhole WellSolutions: România mai are resurse interne de petrol şi gaze cât să acopere nivelul intern de consum şi să ajungă chiar şi pentru export

Radu Mircescu, Downhole WellSolutions:  Nu există o autoritate care să verifice  modul de lucru a marilor companii. „Este suficientă o eroare de 1% ca să îţi părădească un întreg zăcământ. Pentru a face un proiect de foraj cel mai important lucru este fluidul de foraj, cel care intră în garnitura de foraj şi care circulă sau recirculă şi aduce la suprafaţă detritusurile.

Radu Mircescu, Downhole WellSolutions: Nu există o autoritate care să verifice modul de lucru a marilor companii. „Este suficientă o eroare de 1% ca să îţi părădească un întreg zăcământ. Pentru a face un proiect de foraj cel mai important lucru este fluidul de foraj, cel care intră în garnitura de foraj şi care circulă sau recirculă şi aduce la suprafaţă detritusurile.

Autor: Miruna Diaconu

05.11.2019, 21:30 818

„Dacă se va anula OUG 114 şi se va schimba fiscalitatea legată de aceste exploatări, compania Exxon va rămâne“

Radu Mircescu, general manager al companiei Downhole WellSolutions, susţine, în cadrul emisiunii ZF Live, faptul că România are resurse care trebuie descoperite şi că ar putea acoperi nivelul intern de consum, chiar destule şi pentru export. Downhole WellSolutions  este o companie care oferă servicii de consultanţă şi asistenţă firmelor din industria petrolului şi a gazelor, pentru creşterea transparenţei, a excelenţei operaţionale şi îmbunătăţirea culturii riscului.

Conform site-ului Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, România este cunoscută ca o ţară cu un potenţial deosebit în domeniul resurselor minerale, în special ţiţei. Aceeaşi insituţie susţine faptul că în România cadrul legal stabilit de legislaţia minieră şi petrolieră, dar şi regimul fiscal din ţara noastră  s-au dovedit atractive pentru companiile româneşti şi străine active în sectorul de explorare şi exploatare a resurselor naturale. Acest interes a fost materializat în acordarea numeroaselor licenţe pentru desfăşurarea activităţilor miniere  de exploatare şi explorare, precum şi încheierea unor acorduri de concesiune petrolieră, ca urmare a rundelor de licitaţie organizate de ANRM.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO