ZF Live. Răzvan Nicolescu, executive lead adviser Deloitte Romania: Romania a încasat pentru 13% din fosta Electrica Muntenia Sud de două ori mai mult decat pentru filialele Banat şi Dobrogea împreună

Secțiune susținută de Medlife Logo

20 feb 2017 Autor: Roxana Rosu

Statul roman a încasat pentru 13% din fosta Electrica Muntenia Sud 400 de milioane euro de la Enel, în urma deciziei Curţii de Arbitraj de la Paris, suma fiind de două ori mai mare decat a încasat pe filialele Banat şi Dobrogea împreună cedand controlul pachetului majoritar.

"Evident, este vorba de lucruri diferite, unele din 2004, altele din 2012, erau alţi bani, alt context. Dar în acelaşi timp 50% din electrica a fost evaluată la listare la 500 de miloane de euro, iar compania este mai mare decat Muntenia Sud", a spus la ZF Live Răzvan Nicolescu, executive lead adviser Deloitte Romania şi fost ministru al energiei.

Răzvan Nicolescu a fost ministru al energiei în 2014, timp de zece luni, anterior el lucrand tot în sectorul energetic, pentru companii private şi de stat. El a fost de asemenea ataşat la UE pe pro­bleme în domeniul energiei din partea Romaniei.

Fosta Electrica Muntenia Sud a fost vandută de statul roman în 2007, caştigătorii licitaţiei fiind italienii de la Enel, grup care şi-a făcut intrarea pe piaţa locală a energiei în 2005 prin achiziţia la pachet a fostelor Electrica Banat şi Dobrogea. Italienii au plătit 395 de milioane de euro pentru 50% din acţiuni, restul pană la 820 de milioane de euro, respectiv 67,5%, fiind o majorare de capital.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.02.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
romania
, incasari
, electrica
, deloitte
, dobrogea
, filiale
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide