Companii

ZF Live. Ştefan Dumitru, IFN Extra Finance şi cel care a iniţiat platforma Real Estate Crowdfunding: România are o problemă de economisire, vorbim de peste 10 mld. euro care „băltesc“ în depozite

Autor: Alexandra Cepăreanu

11.03.2019, 21:18 918

În România nu poţi participa la o campanie de crowdfunding (finanţare participativă), deoarece legislaţia la nivel naţional nu permite persoanelor fizice sau juridice să împrumute bani, cu randament mai mare decât dobânda de referinţă a Băncii Naţionale, care este de 2,5%, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live Ştefan Dumitru, asociat IFN Extra Finance, care a iniţiat platforma Real Estate Crowdfunding.

„De ce nu puteţi investi într-un împrumut? Pentru că nu aveţi licenţă în România. În România, dacă dai bani împrumut, pentru că acesta este un con­tract de creditare, ca persoană fizică, peste dobânda de referinţă a Băncii Naţionale şi faci asta de mai mult de două ori, să zicem, te consideri cămătar şi ai o problemă legislativă în zona pe­na­lă. Pentru asta avem nevoie de licen­ţa din Lituania. Lituania, Estonia şi Leto­nia sunt avansate în direcţia regle­men­­­tării investiţiilor“, a spus Ştefan Dumitru.

Ştefan Dumitru este asociat al IFN-ului Extra Finance, care a iniţiat platforma de crowdfunding Real Estate Crowdfunding, care funcţionează pe piaţa locală cu licenţă din Lituania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO