Companii

ZF Live. Vasi Andreica, fondator Ted’s Coffee: „O cafenea deschisă în zonele de birouri are vânzări de circa 150.000 de euro pe an, fiind totodată mai profitabilă ca o unitate stradală“

VASI ANDREICA, fondator Ted’s Coffee

VASI ANDREICA, fondator Ted’s Coffee

Autor: Miruna Diaconu

20.10.2019, 21:02 809

♦ Reţeaua Ted’s va număra 35 de unităţi la finalul lui 2019 ♦ Dintre acestea, 15 vor fi operate în sistem de franciză, iar restul direct de companie.

O cafenea Ted’s deschisă într-o zonă cu clădiri de birouri este mai profitabilă decât una deschisă într-un spaţiu stradal, potrivit lui Vasi Andreica, fondatorul lanţului cu acest nume. El nu a înaintat cifre privind profitabilitatea, însă a spus că o unitate bună, deschisă într-o zonă office, poate ajunge la venituri de 150.000 de euro pe an. Pe de altă parte, o cafenea stradală, din punct de vedere operaţional, nu este profitabilă, dar un asemenea local poate valida brandul.

„Pentru a-mi da seama dacă un spaţiu este bun pentru o cafenea sunt atent la traficul pietonal din zonă, la companiile care lucrează în jur şi la salariul mediu pe care acestea îl plătesc. O unitate bună ar trebui să aibă circa 250 de tranzacţii pe zi, iar dacă vorbim de o cafenea deschisă în zona de office, care e operaţională de luni până vineri, aceasta poate ajunge la venituri de circa 150.000 de euro pe an“, a spus Vasi Andreica, în cadrul emisiunii ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO