Companii

ZF Logistică, Transporturi şi Automotive 2021. Industriile auto, transporturi şi logistică vor fi transformate în următorii ani de noile soluţii de tehnologie şi putem atrage noi fabrici. Comerţul online a declanşat o accelerare a dezvoltărilor logistice şi mai nou se vor dezvolta mai multe depozite frigorifice pentru livrări de alimente perisabile

ZF Logistică, Transporturi şi Automotive 2021....

Autor: Bogdan Alecu, Miruna Diaconu

15.04.2021, 09:30 241

De partea cealaltă, lansarea în lucru a mai multor proiecte de infrastructură mare a majorat vânzările de camioane pentru construcţii.

Comerţul electronic a susţinut ex­pansiunea pieţei logistice, iar di­ver­sificarea portofoliilor re­tai­le­rilor, care vor dori atât magazine fizice cât şi unele online, va acce­lera în continuare investiţiile în noi depozite.

„Prima fază a proiectului pe care îl dezvoltăm la Constanţa este deja închiriată iar acolo am trecut deja la cea de-a doua unitate logistică. Vorbim despre o evoluţie şi un volum crescut al cererii. Pandemia a accentuat foarte mult creşterea sectorului de e-commerce şi asta se traduce pe termen lung în creşterea spaţiilor logistice. Acum România are un stoc de aproximativ 5 milioane de mp de spaţii de depozitare şi noi credem că următorul ciclu de dezvoltare a comerţului şi logisticii va adaugă câteva milioane bune la acest stoc. La nivel global, acest upgrade a modelului de consum se estimează că va genera o cerere suplimentară de spaţii logistice de aproximativ 3-4 mil. mp, la nivelul pieţei româneşti în următorii 3-7 ani“, a explicat Sorin Preda, CEO al Global Vision, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de spaţii industriale de pe piaţa locală, în cadrul videoconferinţei ZF Transport, Logistics & Automotive Summit 2020, realizată în parteneriat cu Robert Bosch, Global Vision, Element Industrial, P3 Logistic Parks, MHS Truck & Bus, International Alexander Holding şi Cushman & Wakefield Echinox.

Anul acesta piaţa spaţiilor logistice şi industriale de pe piaţa locală va trece în premieră de pragul de 5,5 milioane de metri pătraţi pe măsură ce dezvoltările şi închirierile accelerează în 2021, industrialul devenind noul star al pieţei imobiliare locale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO