Companii

ZF organizează miercuri conferinţa „Industria auto: motorul economiei româneşti“

ZF organizează miercuri conferinţa „Industria auto:...

Autor: Bogdan Alecu

17.05.2016, 00:05 359

Industria auto românească va ajunge în următorii ani la o cifră de afaceri cumulată de peste 20 de miliarde de euro, sumă din care circa trei sferturi este reprezentată de producătorii de componente, iar diferenţa de către Automobile Dacia şi Ford România, cei doi constructori auto prezenţi pe piaţa locală.

Atragerea a cel puţin încă un investitor strategic reprezintă prioritatea zero a guvernului actual, iar Costin Borc, vicepremier şi ministru al economiei, va fi prezent ca speaker în cadrul evenimentului, alături de Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), Bogdan Dimitriu, directorul fabricilor Federal Mogul de la Ploieşti, Bogdan Ciocan, directorul Elba Timişoara şi Dana Bordei, head of industrial business development în cadrul CBRE România.

Piaţa auto rulează anual mai bine de 500.000 de maşini, dintre care însă sub 100.000 sunt autoturisme noi, iar restul reprezintă vehicule tran­zac­ţionate local sau importate la mâna a doua.

Cu toate acestea, piaţa auto locală, care în 2007 trecea de pragul de 370.000 de auto­vehicule vândute, anul trecut abia s-a apropiat de 120.000.

Chiar şi aşa, a punctat o creştere de 20% anual în ultimii doi ani, iar miza este ca anul acesta să treacă de 150.000, mai ales dacă va demara programul Rabla în timp util.

A doua sesiune de discuţii va fi deschisă de Istvan Jakab, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, care va prezenta situaţia programului Rabla din acest an, care în premieră va include un buget separat pentru maşinile electrice.

De asemenea, în panelul secund va fi prezent şi Mihai Ivănescu, directorul coordonator al diviziei de importuri auto din cadrul Ţiriac Holdings şi membru al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), Hezi Shayb, CEO al New Kopel, una dintre cele mai mari companii auto de pe piaţa locală implicate în leasing operaţional, rent-a-car, dar şi vânzări de maşini noi şi second hand, alături de George Asimakis, country manager al Hertz pentru România.

Mai multe detalii pe evenimente.zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO