Companii

ZF Pharma Summit ’14: Cine mai investeşte în producţia de medicamente

ZF Pharma Summit ’14: Cine mai investeşte în...
11.08.2014, 00:03 352

Producătorii locali de medicamente încearcă să îşi întărească prezenţa pe pieţele externe, acolo unde vor să se refugieze de condiţiile dificile din România. Într-un an în care prognoza privind evoluţia pieţei farma este de scădere, fabricile locale îşi căută drumul spre creştere în alte ţări. Majoritatea sunt deţinute de multinaţionale, iar pieţele externe sunt deja bătătorite de compania-mamă. Doar Antibiotice Iaşi a rămas ultima redută a statului român, care încearcă să-şi ducă brandul pe marile pieţe internaţionale.

Cei mai mari 20 de producători locali de medicamente au realizat anul trecut o cifră de afaceri de 560 mil. euro, profituri de 70 mil. euro şi au avut aproape 6.600 de angajaţI, potrivit datele de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Cu un rulaj de doar jumătate de miliard de euro, cele 20 de companii realizează cât jumătate din liderul din Ungaria Gedeon Richter, care s-a extins în regiune, având fabrică inclusiv în România.

Fabricile româneşti vor fi mai puţine cu una anul acesta, după ce GlaxoSmithKline (GSK) a anunţat că va închide unitatea pe care o deţine la Braşov, în condiţiile în care are supracapacitate de producţie la nivelul întregului grup. Plecarea GSK din producţie şterge aproximativ 20% din această industrie, iar alte investiţii se lasă aşteptate.

Cine se încumetă să mai investească în producţia de medicamente? Care sunt grupurile pentru care piaţa românească mai prezintă interes? Ce produse vor intra în fabricaţie anul acesta? Cine mai investeşte în cercetarea de noi medicamente? Care sunt planurile pe termen lung ale producătorilor?

Răspunsul la aceste întrebări dar şi alte teme de discuţie vor fi pe agenda ZF Pharma Summit ’14, eveniment pe care Ziarul Financiar îl organizează în această toamnă şi care a ajuns la a treia ediţie.

Pe parcursul a două zile, ZF Pharma Summit ’14 îi va aduce laolaltă pe cei mai mari jucători din sectorul de medicamente şi de servicii medicale private. Pe 29 şi 30 septembrie, autorităţile se vor întâlni cu medici, farmacişti, reprezentanţi ai spitalelor şi ai companiilor farmaceutice în cadrul unor discuţii despre cele mai fierbinţi subiecte ale momentului. Prima zi este dedicată discuţiilor despre piaţa de medicamente, iar cea de-a doua serviciilor medicale private.

 

Mai multe detalii puteţi găsi pe pagina dedicată evenimentului http://evenimente.zf.ro/eveniment-zf-pharma-summit14

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO