Companii

ZF Power Summit 2021. casa de avocatură NNDKP: Investiţiile în gaze nu sunt finanţate prin fonduri europene, ci de companii, iar acestea nu vor aloca fonduri semnificative fără stabilitate

Gabriela Cacerea, partner, cohead of energy & natural resources, NNDKP

Gabriela Cacerea, partner, cohead of energy & natural resources, NNDKP

Autor: Roxana Petrescu

04.03.2021, 16:45 94

♦ Legislaţia care va ajuta România prin tranziţia energetică nu poate fi realizată decât printr-un efect comun al guvernului şi al mediului de business, menţinerea cadrului creat astfel fiind extrem de importantă, mai ales acolo unde finanţările sunt dificile, cum este cazul gazului, spun specialiştii de la NNDKP, una dintre cele mai mari case de avocatură locale.

„Investiţiile în proiectele de gaze sunt scumpe, nu sunt finanţate prin fonduri europene, ci de companii, iar pentru acestea este foarte important să existe un cadru legislativ stabil si predictibil pentru a-şi face calcule. Legea offshore privind condiţiile în care se vor realiza exploatările de gaze din Marea Neagră a dat o lovitură puternică proiectelor. Primul lucru care ar trebui redresat este revenirea la un cadru stabil şi întâlnirea aşteptărilor investitorilor cu ceea ce statul le poate oferi“, a spus Ruxandra Bologa, partener, coordonator al practicii de energie şi resurse naturale din cadrul NNDKP, la ZF Power Summit 2021, cel mai important eveniment dedicat energiei şi găzduit de platforma ZF.

Pentru România, ţară în continuare dependentă în proporţie de 20% de energia produsă de ter­mo­centralele pe cărbuni, gazul este considerat ca ener­gia de „schimbare“ în cadrul tranziţiei energetice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO