Companii

ZF Power Summit 2022. România are nevoie, pentru dezvoltarea pieţei de energie regenerabilă, de coerenţă, capacitate de execuţie, investiţii în producţie şi în economisire de energie

Corneliu Bodea, CEO Adrem Invest:  Discuţia este concentrată prea mult pe lipsa de fonduri, dar cred că trebuie să ne uităm la alte lucruri care ne-au împiedicat cu adevărat să facem aceste lucruri. Cred că este vorba despre lipsa de claritate, coerenţă şi viziune.

Corneliu Bodea, CEO Adrem Invest: Discuţia este concentrată prea mult pe lipsa de fonduri, dar cred că trebuie să ne uităm la alte lucruri care ne-au împiedicat cu adevărat să facem aceste lucruri. Cred că este vorba despre lipsa de claritate, coerenţă şi viziune.

Autor: Alexandra Matei

23.03.2022, 16:45 165

♦ La nivel naţional, există suficient potenţial pentru a se face trecerea către energie regenerabilă, cred specialiştii din energie.

Investiţiile sunt elementul-cheie atunci când vine vorba despre atingerea ţintelor în eficienţă energetică şi dezvoltarea pieţei de energie.

Problema României, însă, nu a fost, cel puţin în ultimii zece ani, lipsa de fonduri, ci lipsa de claritate, coerenţă, viziune, dar şi lipsa capacităţii de execuţie, au subliniat mai mulţi actori din piaţa de energie, care au participat ca speakeri la evenimentul ZF Power Summit 2022.

Corneliu Bodea, preşedinte în cadrul Romanian Energy Center şi CEO al grupului Adrem, unul dintre cele mai mari businessuri antreprenoriale din domeniul soluţiilor industriale şi al lucrărilor energetice, este de părere că, atunci când ne referim strict la sectorul energetic, trebuie să ne întrebăm care a fost problema care ne-a împiedicat să realizăm ceva până acum. „În ultimii zece ani, România nu a avut o problemă de bani disponibili, nici pentru energie, nici pentru alte domenii. Experienţa ne arată că noi nu am reuşit să construim aproape nimic în companiile cu capital majoritar de stat. Discuţia este concentrată prea mult pe lipsa de fonduri, dar cred că trebuie să ne uităm la alte lucruri care ne-au împiedicat cu adevărat să facem aceste lucruri“, a spus Bodea la ZF Power Summit 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO