Companii

ZF/Raiffeisen Branduri româneşti, Piteşti. Radu Zlatian, director de cercetare-dezvoltare al Softronic Craiova: Am început prin a face contoare electrice, iar acum livrăm locomotive în Suedia

Autor: Georgiana Mihalache

14.10.2019, 19:10 948

♦ Brandul Softronic s-a construit cu două ingrediente de bază: intrarea pe o nişă specializată - construcţia de locomotive cu tracţiune mare - şi resursa umană ♦ „Vrem să obţinem certificare europeană totală, avem autorizaţii în Suedia, România, Croaţia. Pe căile ferate din aceste ţări se circulă cu locomotivele noastre. Visul nostru este să acoperim culoarul patru de la Leipzig în Constanţa“.

Softronic, singura fabrică producătoare de rame şi locomotive electrice din Europa de Est, controlată de patru antreprenori români, a pornit de la fabricarea unor contoare pentru modernizarea unor locomotive noi, iar în 2010 pe porţile fabricii din Craiova ieşea prima locomotivă „made in România“.

„Am ajuns aici după un moment de inspiraţie al unor colegi care în 1999 au venit cu ideea înlocuirii unor locomotive cu unele noi pentru că cele vechi erau perimate şi efortul aducerii din import era destul de mare. Am început prin a face contoare electrice. În România nu este nicio locomotivă care să nu aibă vitezometru sau contoarul de energie fabricate de noi. În 2010 a fost fabricată prima locomotivă românească cu tracţiune totală în curent alternativ, aceasta este tendinţa pentru că econo­mi­sesc energie“, a spus Radu Zlatian, director de cer­cetare-dezvoltare al Softronic.

El a fost prezent la conferinţa Braduri româneşti, organizată de Ziarul Financiar în parteneriat cu Raiffeisen Bank România, care a ajuns la Piteşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO