Companii

ZF Reindustrializarea României. Andrei Diaconescu, cofondator şi codirector executiv, One United Properties: Tradiţional, noi nu avem această experienţă, de a fi foarte buni afară. Cred că ceea ce trebuie să facem este să promovăm liderii, să înţelegem că ei trag economia după ei şi să îi susţinem. Aşa îşi vor face curaj să meargă afară şi să aducă banii acasă

ZF Reindustrializarea României. Andrei Diaconescu,...

Autor: Alexandra Matei

31.05.2023, 14:27 124

Andrei Diaconescu, cofondator şi codirector executiv al dezvoltatorului imobiliar One United Properties, consideră că România, pentru a se face remarcată la nivel global, trebuie să îşi promoveze liderii din fiecare industrie în parte şi să îi susţină.

Astfel, aceste vârfuri ale industriilor din România vor reuşi să crească şi să iasă către pieţele externe, ceea ce va aduce beneficii în economia locală.

„Tradiţional, noi nu avem această experienţă, de a fi foarte buni afară, peste graniţe. Istoria nu cred că ne ajută. Cred că ceea ce trebuie să facem este să promovăm liderii, lucru care nu se întâmplă azi în România. Trebuie să înţelegem că liderii, vârfurile trag economia după ei. Dacă reuşim să nu îi mai blamăm şi să îi ajutăm, cred că îşi vor face curaj să meargă afară şi să aducă banii acasă”, a spus Andrei Diaconescu, cofondator şi codirector executiv al dezvoltatorului imobiliar One United Properties, în timpul conferinţei ZF Reindustrializarea României.

Alte declaraţii:

Listarea la bursă este un pas important pentru orice companie - înseamnă vizibilitate şi rezultate consistente de la trimestru la trimestru. Pe de altă parte, este o formă de publicitate. Pentru noi, listarea a fost şi o sursă de atragere de capital – am atras peste 100 mil. euro în ultimii doi ani.

Listarea Hidroelectrica va genera o lichiditate seminificativ mai mare pe bursă, ceea ce înseamnă şi o evaluare mai mare. Dacă vom reuşi să aliniem evaluările de pe bursă cu cele din domeniul privat, eu cred că se va revitaliza dramatic economia românească.

Peste 70% din materialele folosite în construcţiile noastre provin din România. E foarte greu să vorbim de 100% pentru că în România nu prea avem inovaţie. În general, facem produse cu valoare adăugată destul de mică. Dacă s-ar investi mai mult - şi aici mă refer strict la firmele private - în inovaţie, probabilitatea este foarte mare ca acest procent să crească.

Noi avem această strategie de a cumpăra fabrici vechi, abandonate de zeci de ani şi de a le converti în centre urbane noi şi moderne.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO