Companii

ZF şi CEC Bank organizează marţi, 12 aprilie la Iaşi evenimentul ZF Investiţi în România. Cei mai mari investitori se vor întâlni cu antreprenori români şi oficialităţi locale

ZF şi CEC Bank organizează marţi, 12 aprilie la Iaşi...

Autor: Bogdan Alecu

10.04.2022, 20:20 95

Ziarul Financiar organizează marţi, 12 aprilie la Hotel Internaţio­nal din Iaşi, sala Magnum începând cu ora 16.00. evenimentul ZF Investi­ţi în România , unde cei mai mari in­ve­stitori se vor întâlni cu antrepre­nori români şi oficialităţi locale.

În cadrul evenimentului tema prin­cipală va fi evoluţia economiei lo­cale în 2022, un an plin de provo­cări noi, precum inflaţia în creştere, pre­ţuri mai mari pentru energie şi războiul din Ucraina

Printre temele de discuţie sunt fi­nanţările bancare, noile condiţii de pia­ţă, modelul de creştere şi dez­vol­tare economică adoptat de România şi readucerea pe piaţă a unor sec­toare economice.

La eveniment vor participa cei mai mari investitori  - străini şi ro­mâni – cele mai importante compa­nii, cei mai mari angajatori, cei mai mari antreprenori români şi fonduri de investiţii.

Un singur investitor este pentru multe judeţe din România o ade­vărată locomotivă, iar atragerea unei investiţii de câteva zeci de mi­lioane de euro poate schimba ra­dical modelul de dezvoltare al unei regiuni.

Cum pot fi reduse decalajele dintre regiuni în condiţiile în care PIB-ul per capita al regiunii nord-est, formată din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui, este de numai 5.000 de euro faţă de 8.500 de euro în regiunea de vest (Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara)?

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO