Companii

ZF Top 100 cele mai valoroase companii din România. OMV Petrom, a treia cea mai valoroasă companie din economie, este evaluată la 5,68 mld. euro, cu 58% mai mult decât anul trecut

Alina Popa, CFO OMV Petrom: Avem foarte multe provocări pentru 2022. Vom anunţa pe 7 decembrie strategia Petrom pentru anul 2030, în care vom arăta planurile de creştere şi răspunsul nostru la tranziţia energetică. Suntem expuşi unor volatilităţii foarte mari ale preţurilor şi din punctul de vedere al cadrului de reglementare, care ne influenţează foarte mult activitatea şi deciziile de business.

Autor: Liviu Popescu

23.11.2021, 18:45 701

Alina Popa, CFO OMV Petrom, la Gala ZF din 2021, care a marcat 23 de ani de existenţă a ziarului: „Energia este o nevoie vitală pentru societatea modernă. Nivelul nostru de trai şi activitatea economică depind de accesul neîntrerupt la energie, iar creşterea cererii este un indicator al bunăstării.“

Poate că în vremurile mai puţin zbuciumate, o creştere de 58% în doar un an pentru o companie care deja era cea mai mare din ringul de tranzacţionare al unei burse ar fi fost ceva extrem de rar sau în jargon de investiţii, ceva foarte scump la vedere. Doar că criza COVID-19 i-a „obişnuit“ pe unii investitori cu creşteri la care doar visau înainte.

Acesta este şi cazul OMV Petrom (SNP), cea mai mare companie listată la bursa de la Bucureşti şi care, de la precedenta ediţie a anuarului ZF din toamna anului 2020 şi până la actuala, a urcat cu 58%, adică de la o valoare de piaţă de 17,73 miliarde de lei la circa 28 miliarde de lei (5,7 mld. euro). Aprecierea e susţinută atât de rezultatele financiare, cât venită şi pe fondul revenirii burselor ca urmare a deschiderii economiei.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri: