Companii

ZF Top 100 cele mai valoroase companii din România: Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Pavăl, este a patra cea mai valoroasă companie din economie, evaluată la 4,2 mld. euro

Ediţia a 16-a a anuarului Cele mai valoroase 100 de companii din România va apărea pe piaţă pe data de 29 noiembrie.

Ediţia a 16-a a anuarului Cele mai valoroase 100 de companii din România va apărea pe piaţă pe data de 29 noiembrie.

Autor: Bogdan Alecu

24.11.2021, 16:40 1026

Prin Pavăl Holding, fraţii Pavăl operează atât Dedeman, cel mai mare business antreprenorial de pe piaţa locală, cât şi diviziile imobiliare, businessul auto şi participaţiile la companii de pe Bursă precum Alro Slatina, Transelectrica, Cemacon, Electrica.

Pavăl Holding reprezintă cea mai nouă şi puternică intrare în topul celor mai valoroase 100 de companii din România. Această entitate juridică este vehiculul de investiţii al fraţilor Adrian şi Dragoş Pavăl, proprietarii retailerului de bricolaj Dedeman, prin care antreprenorii investesc inclusiv în companii listate la Bursa de la Bucureşti. Pavăl Holding deţine participaţii la companii precum Alro Slatina, Transelectrica, Cemacon, Electrica sau Dedeman, fiind vorba de un portofoliu evaluat la un pas de 4,2 mld. euro.

Dacă în clasamentul din 2020 Dedeman ocupa cea de-a cincea poziţie, Pavăl Holding a intrat direct pe locul al patrulea în acest an, iar în clasamentul celor mai valoroase afaceri cu capital privat românesc ocupă prima poziţie, depăşind inclusiv Banca Transilvania. Ascensiunea în top are loc în contextul în care anii 2020 şi 2021 au adus o creştere puternică pieţei de bricolaj, pe măsură ce oamenii au stat acasă şi au investit în propriile locuinţe, iar companiile care vând şi produc materiale de construcţii au urcat puternic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO