Companii

ZF TOP TRANZACŢII 2015: locul de întâlnire al antreprenorilor, consultanţilor, bancherilor, avocaţilor şi fondurilor de investiţii

2014

ZF a strâns la aceeaşi masă şi în anii anteriori artizanii tranzacţiilor

Autor: Ioana David

30.03.2015, 00:07 581

„Se lucrează la tranzacţii mari. Ac­tivitatea este mult mai in­ten­să anul acesta.“ Aceasta a fost concluzia eve­nimentului ZF Top tranzacţii pe care Ziarul Financiar l-a organizat în martie anul trecut. Ten­dinţa a fost confirmată de lunile care au urmat când în România s-au sem­nat 10 deal-uri de peste 100 mil. euro, iar piaţa de fu­ziuni şi achiziţii a arătat o revenire clară.

Sectorul financiar, IT-ul şi materialele de construcţii au fost cele mai dinamice domenii în tranzacţii, dar anul 2014 a adus şi o revenire a inte­re­su­lui pentru imobiliare: vânzările de malluri, dar şi de terenuri arată că investitorii au intrat la achiziţii şi sunt dis­puşi să facă din nou un pariu pe România.

Piaţa de fuziuni şi achiziţii a fost mar­cată de două tendinţe anul trecut şi în pri­mele luni din 2015: pe de o parte la vârful cla­samentului a crescut numărul de tran­zacţii mari, iar pe de altă parte au explodat deal-uri în IT. Fondurile de in­ves­tiţii caută şi găsesc afaceri ale ti­nerilor antreprenori locali cu creşteri ra­pide care au potenţialul să le multiplice de câteva ori banii în pe­rioada urmă­toare.

Toate aceste tendinţe se regăsesc în anuarul ZF Top tranzacţii care va fi lansat mâine în cadrul eveni­men­tului cu acelaşi nume ce va avea loc în Capitală la World Trade Center. Ajuns la ediţia cu nu­mărul zece, anuarul prezintă cele mai mari tran­zacţii, dar şi actorii „tăcuţi“ din spatele acestora, avocaţii şi consultanţii.

În acest an evenimentul este or­ga­ni­zat sub forma a patru dezbateri: Încotro se în­dreaptă piaţa de M&A: opor­tunităţi şi ameninţări în 2015; Fon­du­rile de in­ves­tiţii, din nou în hora achi­zi­ţiilor; Cine se mai încu­metă să vină pe Bursă şi În­vaţă antre­prenorii să crească prin achi­ziţii.

Alături de jurnaliştii ZF, dezbaterile vor fi moderate de manageri din mediul de business. Managerii care s-au încu­metat să cum­pere, consultanţii lor, direc­tori de fon­duri de investiţii interesaţi de noi achiziţii sau de exit-uri, antreprenorii care au venit pe platforma alternativă AeRO de la Bursă sau cei care au bătut palma cu giganţi internaţionali vin la evenimentul ZF Top tranzacţii pentru o discuţie despre piaţa de M&A. Cele mai mari tranzacţii şi cei mai activi in­vestitori vor fi premiaţi de ZF. Anul acesta vor fi acordate 11 premii.

 

Cine vine la ediţia din acest an a conferinţei ZF dedicate pieţei de M&A
 

Silviu Stoica, partener, Popovici Niţu & Asociaţii

Este unul dintre coordonatorii departamentului M&A din cadrul firmei de avocatură Popovici Niţu & Asociaţii, precum şi coordonator al practicii de concurenţă şi antitrust. Are experienţă în a asista fonduri de private equity şi investitori strategici în legătură cu investiţiile lor în România.

Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania

Omer Tetik este din 2013 CEO al Băncii Transilvania şI are o experienţă de 19 ani în sistemul bancar. Este absolvent al Faculty of Economics - Middle East Technical University, din Ankara şi vorbeşte fluent patru limbi străine, inclusiv româna.

Marian Dinu, country managing partner, DLA Piper Dinu

Este specializat în fuziuni şi achiziţii, finanţări prin împrumuturi sau majorări de capital social, concurenţă şi antitrust, asistând clienţi din domenii precum oil & gas, energie regenerabilă, IT sau telecomunicaţii.

Dan Fărcăşanu, investment director, Resource Partners

Înainte de această poziţie a fost senior associate la The Carlyle Group şi manager de Investiţii la GED şi Global Finance, unde a condus în parteneriat două investiţii în sectoarele de tipografie şi turism.

Jonathan Wheatley, director, European Advisory Portfolio Group, PwC CEE

Oferă consultanţă în privinţa portofoliilor de credite neperformante şi a fuziunilor şi achiziţiilor din sectorul bancar în toată regiunea Europei Centrale şi de Est şi în particular în România.

Cristian Logofătu, Fondator, Bittnet

Este unul dintre fondatorii companiei locale Bittnet Systems, specializată în consultanţă şi traininguri IT. În 2013 şi 2014, Bittnet a fost inclusă în clasamentul Technology Fast 500 al celor mai dinamice companii din EMEA, top realizat de către Deloitte, în care au fost incluşi jucători IT&C din peste 20 de ţări.

Octavian Bădescu, fondator, Sameday Courier

Este fondatorul firmei de curierat Sameday Courier. Acţiunile companiei au intrat la tranzacţionare pe 25 februarie pe platforma alternativă AeRO la preţul de 7,5 lei pe titlu.

Marcin Wojcicki, manager la Bursa de Valori Bucuresti

De la începutul anului 2014 este manager în cadrul BVB, continuând astfel experienţa de aproape 11 ani pe care a câştugat-o pe bursa din Varşovia.

Matei Păun, managing partner, BAC Investments

Este fondator şi managing partner al BAC Investment Bank România. Are o experienţă profesională de aproape 20 de ani, ocupând diferite poziţii de management în consultanţă financiară şi managementul activelor.

Jean Valvis, proprietar, Aqua Carpatica şi Domeniile Sâmbureşti

Este creatorul brandurilor Dorna şi LaDorna, vândute către Coca-Cola şi Lactalis. Acum noile sale pariuri sunt în industria apelor minerale, Aqua Carpatica şi vinuri, Domeniile Sâmbureşti.

Alida-Olivia Gogescu, director general al Grupului medical Sama

Din noiembrie 2003 până în prezent este administrator al Centrulio Medical Sama, companie achiziţionată de MedLife, cel mai mare operator de pe piaţa privată de servicii medicale.

Mădălina Paisa, avocat asociat al Mitel & Asociaţii - Attorneys at Law

Conduce în prezent departamentul de fuziuni, achiziţii şi drept societar al firmei de avocatură. Practica sa se concentrează în special pe drept societar şi comercial, fuziuni şi achiziţii, venture capital, drept bancar şi financiar, PPP, PFI & Infrastructura, energie, resurse naturale, dreptul muncii.

Eugen Voicu, preşedinte, Certinvest

Este fondatorul Certinvest, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa fondurilor mutuale şi managementul de active, cu active în administrare de 55 milioane de euro.

Lucian Aldescu, CEO, DPD România

Începând din 2008 deţine funcţia de CEO al DPD România - companie parte a grupului DPD, al doilea cel mai mare curier rutier din Europa.

 

Comoderatori

Cornelia Bumbăcea, partener, tranzacţii, PwC România

Este partener de tranzacţii din 2004 şi s-a alăturat echipei PwC România în ianuarie 2013, fiind responsabilă pentru domeniile: due diligence, restructurări/finanţări/refinanţări, investigaţii şi asistenţă în dispute

Dragoş Dinu, CEO al Ţiriac Holdings

A fost numit în poziţia de CEO al grupului Ţiriac Holdings în august 2014, după o experienţă de peste opt ani la conducerea grupului farmaceutic A&D Pharma şi circa un an la retailerul de electronice şi electrocasnice Domo.
 

Mai multe detalii despre eveniment puteţi găsi pe pagina http://evenimente.zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO