Companii

ZF Who’s who in business România.Astăzi, Daniela Lulache, director general Nuclearelectrica

ZF Who’s who in business România.Astăzi, Daniela...

Autor: Roxana Petrescu

26.10.2015, 00:03 1289

Daniela Lulache conduce de mai bine de doi ani Nuclearelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, structură care asigură circa 20% din producţia naţională de energie. De profesie economist, Lulache a fost director general al Fondului Proprietatea în perioada 2008-2009, dar a fost îndepărtată de la conducerea acestuia în schimbul unei compensaţii de 2,6 milioane de lei. Înainte de a prelua funcţia de conducere a Nuclearelectrica, Lulache a fost consilierul viceguvernatorului Bogdan Olteanu timp de un an în perioada mai 2012 – mai 2013. Daniela Lulache este absolventă a Academiei de Studii Economice.

Nuclearelectrica a încheiat primele şase luni ale anului cu un business de 844 de milioane de lei, în uşoară creştere faţă de perioada similară a anului trecut, şi cu un profit net de 2,9 milioane de lei, de peste cinci ori mai mic faţă de cel din 2014. La finalul săptămânii trecute, AGA Nuclearelectrica a probat memorandumul privind realizarea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă, un proiect evaluat deocamdată la 6,5 miliarde de euro care va fi realizat în parteneriat cu chinezii de la China General Nuclear Power Corporation. După acest pas vor avea loc negocierea şi finalizarea acordului investitorilor şi a actului constitutiva pentru compania de proiect.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO