Companii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Gabriel Selischi, Petrom

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Gabriel...

Autor: Roxana Petrescu

31.08.2015, 00:04 681

Gabriel Selischi, 48 de ani, este românul care din toamna anului trecut are pe mână cea mai mare comoară din portofoliul Petrom, activitatea de explorare şi producţie, adică rezervele de petrol şi gaze ale companiei. Practic, prin activitatea sa, Selischi este responsabil pentru jumătate din producţia de gaze a României şi aproape toată producţia de petrol. Tot el coordonează pariul Petrom cu zona de mare adâncime din Marea Neagră, cea mai provocatoare expediţie în care s-a avântat până acum producătorul de petrol şi gaze.

Îşi începe activitatea în Petrom în 2006, în divizia de explorare şi producţie unde a ocupat funcţia de director de strategie, proiecte şi inginerie, pentru ca apoi să devină directorul unităţii de afaceri pe zone de producţie interne.  Gabriel Selischi a studiat ingineria la Institutul Politehnic Bucureşti. Înainte de a intra în Petrom, Selischi a activat ca senior manager la Schlumberger, cel mai mare furnizor global de tehnologie şi soluţii pentru industria petrolieră.

De-a lungul carierei Gabriel Selischi a lucrat în mai multe ţări din Uniunea Europeană, Africa de Sud, Algeria şi Angola. Pentru primele şase luni din an, Petrom a raportat la nivel consolidat vânzări de 8,8 miliarde de lei, cu 18% mai mici, profitul net al companiei fiind de un miliard de lei, cu 25% mai mic. În continuare, preţul mic al petrolului a rămas principalul factor care explică reducerea rezultatelor. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO