Companii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Ioan Nani, director general al Antibiotice Iaşi

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Ioan Nani,...

Autor: Corina Mirea

14.09.2015, 00:06 650

Numele lui Ioan Nani şi cel al producătorului de medicamente Antibiotice Iaşi au o istorie comună de circa 23 de ani. El s-a angajat pentru prima dată în cadrul companiei în 1987 ca economist în departamentul de planificare a producţiei, unde a stat timp de trei ani, potrivit informaţiilor disponibile în CV-ul executivului.

Începând cu 1991 Nani a lăsat industria de medicamente pentru a se angaja mai întâi la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Iaşi, apoi la Curtea de Conturi a României  din Iaşi, unde a lucrat ca inspector. S-a întors la Antibiotice Iaşi în 1994 pentru a prelua poziţia de director executiv financiar, iar patru ani mai târziu a fost numit la conducerea producătorului de medicamente. Timp de 16 ani Antibiotice nu a cunoscut un alt director general, cu excepţia perioadei 2008-2009, când Nani a fost numit în funcţia de director general pentru ca frâiele să fie ţinute de Coca Caşcaval, fostul marketing & international business director al Antibiotice Iaşi. Ioan Nani, 56 de ani, conduce o companie care în 2014 a avut o cifră de afaceri de 320 de milioane de lei, un profit net de 31 de milioane de lei şi peste 1.400 de salariaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

El a absolvit Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi în 1986, unde s-a specializat în economia industriei, iar în 2002 şi-a trecut în CV şi o diplomă de masterat în management şi cultură organizaţională, obţinută la aceeaşi instituţie de învăţământ superior.

Antibiotice Iaşi este deţinută în prezent în proporţie de 53% de stat şi este listată pe bursă cu simbolul bursier ATB. Compania are o istorie de 60 de ani, fiind înfiinţată sub denumirea Fabrica Chimică nr. 2 Iaşi, iar în prezent produce 148 de medicament de uz uman, dar şi medicamente de uz veterinar şi substanţe active.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO