Companii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Jarek Malinowski, managing director al Unilever South Central Europe

Jarek Malinowski

Jarek Malinowski

Autor: Cristina Roşca

06.10.2015, 00:06 321

Jarek Malinowski a preluat funcţia de managing director al Unilever South Central Europe în vara lui 2012 de la Marc Desenfans. De la Bucureşti, Unilever South Central Europe (USCE) controlează operaţiunile din mai multe ţări din regiune: România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia, Moldova şi Kosovo. Piaţa locală este dintre acestea cea mai importantă, contribuind, potrivit ultimelor informaţii disponibile, cu peste 50% din venituri. USCE a obţinut în România anul trecut afaceri de 827 mil. lei, în urcare cu 1,3% comparativ cu anul anterior.

Compania se ocupă de importul şi distribuţia produselor Unilever, gigantul anglo-olandez având local şi operaţiuni de producţie administrate de altă entitate juridică, condusă de o altă echipă de management. Înainte de a veni la Bucureşti, Malinowski a ocupat poziţia de vicepreşedinte brand building Polonia & ţările baltice.

Executivul are circa 20 de ani de experienţă pe piaţa bunurilor de larg consum şi lucrează pentru Unilever din 1995. De-a lungul timpului el a deţinut funcţii de management în brand building, brand development şi customer Development. În perioada 2003 – 2005, a coordonat Divizia de personal care din Unilever Italia. Începând cu anul 2006, Jarek Malinowski a devenit membru al boardului Unilever Polonia şi ţările baltice, fiind responsabil de coordonarea Diviziei home & personal care, după care a preluat managementul diviziei Foods, iar în ultimii doi ani a coordonat ambele divizii, home & personal care şi foods.

Este absolvent de MBA specializat în marketing, acreditat de Chicago Business School Program. Grupul Unilever a intrat pe piaţa din România în anul 1996, odată cu preluarea de la stat a fabricii de detergenţi Dero din Ploieşti, unde astăzi realizează produsele Dero. Tot la Ploieşti, în apropierea fabricii de detergenţi, Unilever a deschis cea de-a doua unitate unde realizează produse alimentare. 

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO