Companii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Kinga Daradics, country chairman al MOL România

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Kinga...

Autor: Roxana Petrescu

01.10.2015, 00:03 1169

Ziarul Financiar a început o serie de articole care prezintă poveştile celor mai importanţi 1.000 de oameni din mediul de afaceri din România prin prisma afacerilor pe care le conduc, a evoluţiei profesionale şi a studiilor absolvite. Articolele sunt realizate pe baza informaţiilor care stau la baza celei de-a opta ediţii a anuarului ZF „Who's who in business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business“, care va apărea pe piaţă în această toamnă.

Kinga Daradics este la 35 de ani cel mai tânăr executiv din industria petrolieră locală, un domeniu de circa 10 miliarde de euro, preluând la începutului lui mai 2011 conducerea MOL România, filiala locală a grupului petrolier ungar MOL.

Dacă în 2011 MOL România era un business de 742 de milioane de euro, la finalul anului trecut compania ajunsese la 980 de milioane de euro. Mai mult, dacă la preluarea mandatului MOL avea o reţea locală de 127 de staţii, acum compania petrolieră a ajuns la 200 de unităţi. Creşterea semnificativă a venit anul trecut când printr-o tranzacţie regională MOL a cumpărat cele 42 de benzinării Agip prin care italienii de la ENI mai erau pe piaţa locală. MOL a plătit 50 de milioane de euro pentru eliminarea italienilor şi şi-a atins cu un an mai devreme obiectivul de a ajunge la 15% din piaţa petrolieră locală. Acum, Kinga Daradics are un nou obiectiv, acela de a urca MOL România pe podiumul pieţei petroliere locale, de pe poziţia a patra pe care o ocupă acum compania. Rivalii MOL sunt Petrom, cu o poziţie de lider greu de atacat, Rompetrol şi Lukoil.

Kinga Daradics are un executive MBA la Universitatea Sheffield din Marea Britanie şi a studiat la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, fiind specializată în marketing. Lucrează în cadrul grupului MOL din 2003. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO