Companii

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Lucia Morariu, director general şi acţionar al Eximtur

ZF Who’s who in business România. Astăzi, Lucia...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

20.10.2015, 00:05 457

Ziarul Financiar a început o serie de articole care prezintă poveştile celor mai importanţi 1.000 de oameni din mediul de afaceri din România, prin prisma afacerilor pe care le conduc, a evoluţiei profesionale şi a studiilor absolvite. Articolele sunt realizate pe baza informaţiilor care stau la baza celei de-a opta ediţii a anuarului ZF „Who's who in business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business", care va ieşi pe piaţă în această toamnă.

Lucia Morariu, 51 de ani, a pus bazele companiei de călătorii Eximtur în urmă cu mai bine de 20 de ani şi a dus compania între cei mai mari jucători din turismul local. Anul acesta, compania ar putea ajunge la afaceri de 184 mil. lei (42 mil. euro).

Antreprenoarea a absolvit Facultatea de Comerţ din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti (1987).

Pe lângă activitatea din cadrul companiei în care este acţionar şi director general, Lucia Morariu a mai lucrat şi în mai multe instituţii publice de turism. În perioada 1992-1993 a fost inspector teritorial turism pentru judeţul Cluj, iar ulterior în perioada 2007-2008 a fost secretar de stat la Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale. Ea a fost mai mulţi ani şi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), însă, continuă să fie membru în consiliul director al asociaţiei.

Eximtur, companie înfiinţată în 1993, este organizată în patru divizii şi anume business travel şi organizare de evenimente, leisure travel, incoming şi şcoala de turism. Zona de business aduce peste 60% din afacerile companiei de turism.

Compania are 28 de agenţii proprii şi francizate în 18 oraşe din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO